21.02.2011

Bol Çekirdekli ve Tohumlu Ekmek

CLICK FOR ENGLISH

    
500gr su
30gr bal
15gr yaş maya
500gr ekmeklik un
30gr sızma zeytinyağı
50gr yulaf ezmesi
30gr ayçekirdeği içi
30gr kabak çekirdeği içi
30gr keten tohumu
30gr haşhaş tohumu
30gr susam
10gr tuz

Üzerine serpmek için ayrıca ayçekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, keten tohumu, haşhaş tohumu ve susam karışımı

  • Hazneye su ve balı koyup 1,5 dakika 37ºC 2 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 10 saniye 3 Hız çırpın
  • Elenmiş un, zeytinyağı, yulaf, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, keten tohumu, haşhaş tohumu, susam ve tuz ekleyip 3 dakika yoğurun.
  • Yağlı kağıt serili bir kalıba alıp üzerine ayçekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, keten tohumu, haşhaş tohumu ve susam karışımı serpin ve 30-45 dakika mayalanmaya bırakın (Ben 24cm çapında bir kalıp kullandım)
  • Önceden 200ºC ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin
  • Dilimlemeden önce ılınmasını bekleyin

Afiyet olsun...


Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften adapte edilmiştir

Thermomixer'e bu harika tarifi paylaştığı için teşekkürler 
  

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder