14.03.2012

Buharda Kereviz Dolması

CLICK FOR ENGLISH "Steamed and Stuffed Celeriac"
PER ITALIANO "Sedano Rapa Ripieno di Verdure Miste"


Malzemeler (4 kişilik):
1 taze sıkılmış portakal suyu
1 taze sıkılmış limon suyu
500gr su
2 kereviz (Benim kerevizler toplamda kabukları soyulmadan önce 650gr, soyulduktan sonra 500gr geliyordu)
70gr havuç
70gr bezelye
70gr patates
80gr soğan
Tuz
Sızma zeytinyağı
Maydanoz 


Yapılışı:


  • Bir kaba su koyup portakal ve limon suyunu ekleyin
  • Kerevizlerin kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Kenarlardan yaklaşık 1cm kalacak şekilde içini oyun ve kereviz içini kenara alın. Oyarken delmemeye dikkat edin.
  • Hazırladığınız kerevizleri suyun içine koyup bekletin.

 

  • Bu sırada havuç, patates ve soğanı küçük olarak küp küp doğrayın. Aynı şekilde kereviz içini de minik doğrayın.
  • Varoma tepsisine doğradığınız kereviz içi, havuç, patates ve bezelyeleri koyun. Üzerlerine biraz tuz serpin.

 

  • Varoma Kabına soğanı koyup üzerine kerevizleri yerleştirin. Üzerlerine çok az tuz serpin.

 

  • Portakallı-limonlu suyu hazneye koyun ve Varomayı yerleştirin. 
  • 25 dakika Varoma Isısı 2 Hız pişirin. 
  • Gerekirse Varoma Tepsisini kenara alıp Varoma Kabındaki kerevizleri 5 dakika daha Varoma Isısı 2 Hız pişirin.
  • Doğranmış sebzeleri ve soğanı karıştırıp üzerlerine yağ gezdirin.
  • Kerevizlerin içini doldurup maydanoz yaprağı ile süsleyin.
  • Ilık ya da soğuk olarak servis yapılabilir.

Afiyet olsun...


1 yorum:

  1. Porsakallı ve limonlu suyu atamadım soğanı termomix’de 5 hız 4 sn doğrayıp zeytinyağla 120 derece 5 dak 1 hızda soteledim . Kerevizleri,doğranmış sebzeleri soğanı ve portakal-limon suyunu tencereye alıp ocakta pişirdim genel tarif kitabındaki zeytinyağlı enginarı kerevizle pişirmeyi tercih ederim

    YanıtlaSil