27.02.2012

Peynirli Mousse

CLICK FOR ENGLISH "Cheese Mousse"
PER ITALIANO "Mousse di Formaggio"

Tarif Io e il mio Bimby Kitabından. Daha önce ton balıklı versiyonunu yayınlamıştım.

Kızarmış ekmek, tartölet, grissini, kraker, çubuk kesilmiş sebze ile ve daha birçok farklı şekilde ister kahvaltıda, ister meze, aperatif ya da dip sos olarak sunulabilecek çok kullanışlı bir tarif.

Malzemeler:
10gr maydanoz ya da 10 dal frenk soğanı
200gr ricotta
250gr yumuşak sürülebilir peynir
Bir tutam tuz
Karabiber
Arzuya göre karabiber, pul biber 

Ben 100gr Crescenza peyniri 150gr Philadelphia kullandım. Ricotta yerine tatlı lor, Crescenza yerine yumuşak az tuzlu peynir, Philadelphia yerine labne kullanarak deneyebilirsiniz. Ya da arzu ettiğiniz başka bir çeşit yumuşak sürülebilir peynirle deneyebilirsiniz.

Yapılışı:

  • Maydanoz yapraklarını hazneye koyup 5 saniye 5 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın.

  • Peynirleri ekleyip tuz ve biberini ilave edin. 30 saniye 5 Hız karıştırın.

Afiyet olsun.

Io e il mio Kitabındaki Mousse - variente al formaggio başlıklı tariften adapte edilmiştir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder