PER ITALIANO "Torta di San Valentino"
Bu Sevgililer Gününde biricik Sevgilime mükellef bir sofra hazırlamak geldi içimden ;)
Elbette bu özel yemeği güzel bir tatlıyla bitirmek kaçınılmazdı.
Sevgililer Günü'nde yaptığım tarifleri tek tek yayınlayacağım. 14 Şubat geçti ama olsun, önümüzdeki sene için bir fikir olur. Ayrıca 14 Şubat'ı beklemek de şart değil, herkesin kendilerine özel aydönümleri yıldönümleri vardır. O özel günler için güzel bir sürpriz olabilir.
Bu pasta birkaç farklı tarifin biraz fantezi ile buluşması sonucu ortaya çıktı. Daha önce kalp şeklindeki kek kalıbını hiç kullanmamıştım. Bana biraz standart dışı geldiği için ölçüler konusunda tereddütlüydüm, ne bileyim küçük geliyordu gözüme. Bu kek için ideal oldu. Aşağıda kalıbın tam ölçülerini de göreceksiniz.
Yapımı zor değil ama birkaç farklı aşamadan oluştuğu için yapımına vakitlice başlamanız gerek.
Malzemeler:
Kek için:
125gr tereyağı
120gr un
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
160gr şeker
70gr hindistan cevizi
1 paket vanillin ya da 1 çay kaşığı vanilya özütü
1 yumurta
Marmelatlı kaplama için:
160gr çilek marmelatı
10gr limon suyu
Çikolatalı kaplama için:
200gr beyaz çikolata
100gr tereyağı
50gr krema
Kırmızı kaplama için:
50gr beyaz çikolata
Kırmızı gıda boyası
Kenarlarını kaplamak için:
Renkli süs şekerleri
Yapılışı:
Kek:
- Tereyağını 3-4 dakika 50ºC 2-3 Hız eritin. Kapağı açıp 3-4 dakika soğumaya bırakın.
- Elenmiş un, kabartma tozu, kakao, şeker, hindistan cevizi, vanillin ve yumurtayı ekleyip 40 saniye 3-4 Hız karıştırın. Akışkan olmayan bir karışım elde edeceksiniz.
- Karışımı yağlayıp unladığınız ya da yağlı kağıtla kapladığınız kalıba alıp spatula ile düzgünce yayın.
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
- Soğumaya bırakın. (Kekin ortası biraz çökebilir, kitapta gördüğüm fotoğraftaki de hafif çöküktü)
- Keki NAZİKÇE kalıptan çıkartın. Servis tabağına ters yüz edilmiş şekilde almayın, parçalanabilir.
Marmelatlı Kaplama:
- Marmelat ve limon suyunu hazneye alıp 2-2,5 dakika 100ºC 2 Hız ısıtın.
- Sıcak halde kekin üzerine döküp üzerine ve kenarlarına sürün. Soğumaya bırakın.
- Beyaz çikolata, tereyağı ve kremayı 4-5 dakika 50ºC 2-3 Hız eritin, kenara alıp soğumaya bırakın.
- Soğurken tereyağı ve çikolata ayrışacaktır. Soğuyunca hazneye geri koyup 20-30 saniye 4 Hız krema haline gelene kadar karıştırın.
- Kekin üzerine ve kenarlarına sürerek kaplayın.
Kırmızı Çikolata ve Süsleme:
- 50gr beyaz çikolatayı 3-4 dakika 50ºC 2-3 Hız eritip kırmızı gıda boyası ile karıştırın.
- Yağlı kağıt serili bir tabak ya da kaba alıp buzdolabında soğumaya bırakın
- Katılaşınca rendeleyin.
- Kekin yanlarını renkli süsleme şekerleri ile kaplayın, üzerine rendelenmiş çikolata serpin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder