19.10.2010

Fırında Tavuklu Mücver

CLICK FOR ENGLISH 


Hayır! Tavuk düşmanı değilim! İki gün arka arkaya tavuk tarifi yayınlamam tamamen bir tesadüf! :)

Son zamanlarda çok gelen gidenimiz oldu. Öyle olunca da hep daha önce yapıp denediğim yemekleri yaptım. O yüzden yeni denemelere fırsat kalmadı

Bu tarifi Lezzet Dergisinin ek olarak verdiği Sihirli Tatlar'da görüp her zamanki gibi üzerinde değişiklikler yaparak uyarladım. Umarım sizin de hoşunuza gider

600gr tavuk göğüs
300gr patates, küçük küp küp doğranmış
100gr havuç, küçük küp küp doğranmış
200gr bezelye (dondurulmuş bezelye kullandım)
500gr su
140gr konserve mısır
15gr maydanoz
150gr kaşar peyniri, kabaca doğranmış
50gr un
40gr margarin yada tereyağı
Tuz, karabiber

  • Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın
  • Peyniri 10 saniye 6 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın
  • Hazneye su koyun
  • Buhar Sepetini takıp içine tavuk etini koyun
  • Varoma kabına patates ve havuçları koyup üzerine yerleştirin
  • Varoma Tepsisine bezelyeleri koyup en üste yerleştirin
  • Hepsini 25 dakika Varoma Isıs 1 Hızda pişirin
  • Pişen tavuk ve sebzeleri kenara alın.
  • Pişme suyunu ayrı bir kaba alın.
  • Hazneye tavuk etini koyup 3 saniye 5 Hız doğrayın. (gerekirse 2 saniye daha doğrayın)
  • Tavuk eti, patates, havuç, bezelye, maydanoz ve mısırı derin bir kapta üzerine tuz ve biber ekleyerek karıştırın.
  • Kenara ayırdığınız pişme suyunun 400 gramını hazneye koyun. Un ve margarin ekleyip 7 dakika 90ºC 4 Hız pişirin.
  • Tavuklu karışımı yağlı kağıt serili bir fırın kabına aktarın. (Ben 20 x 30 cm bir kap kullandım)
  • Üzerine hazırladığınız sosu döküp en üste kaşar peyniri serpin
  • Önceden 200ºC ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder