9.12.2009

Çikolata Soslu Panna Cotta

Hem hafif hem lezzetli sütlü bir tatlı olan panna cotta çeşitli soslarla ya da sade olarak hazırlanabilir. Ben burada çikolatalı olarak hazırladım.

Çikolata sosu için:
150gr bitter çikolata (parçalar halinde)
20gr oda sıcaklığında tereyağı (ben her zaman  kolestrolsüz margarin kullanıyorum)
100gr tam yağlı süt
1 paket vanilya

  • Çikolata parçalarını 15sn 8hızda öğütün
  • Margarin, süt ve vanilyayı ekleyerek 5dk 50° 4Hızda pişirin.
  • Hazırladığınız sosu 10 alüminyum kaba eşit şekilde bölün.

Panna cotta tarifi:
12gr jelatin
500gr taze krema
250gr süt
150gr şeker
1 paket vanilya

  • Jelatinleri soğuk su koyduğunuz ayrı bir kapa koyun.
  • TM31'in içine krema, süt ve vanilyayı koyarak 6dakika 80° 3Hızda pişirin.
  • Pişme işleminin ardından jelatinleri sudan alıp elinizle sıktıktan sonra hazırladığınız karışıma ilave edin. 10sn 3Hızda karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı çikolata döktüğünüz 10kaba eşit olarak paylaştırın.
  • Buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

Not: Tarifin orijinali 8 kişilik olarak geçse de benim yaptığım gibi alüminyum hazır sufle kabı kullanıp çikolata sosu da ekleyince 10kişilik küçük porsiyonlar olarak hazırlanabilir.


Not 2: Panna cotta'yı tabaklara ters çevirerek servis edince görüntü olarak çok tatmin edici olmuyor. O nedenle tabaklara almadan kaplar içinde servis etmenizi tavsiye ederim. Estetik önemliyse alüminyum kap yerine cam ya da başka sufle kapları kullanabilirsiniz.


Not 3: Panna cottayı çikolatalı sos yerine çilekli sos, karamelli sos vb arzu ettiğiniz başka bir sosla ya da sade olarak da yapabilirsiniz. 

Tarif İtalyanca TM31 ana yemek kitabından uyarlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder