17.12.2009

Fusilli alla Siciliana

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO


Bu patlıcanlı makarna sosu hem çok lezzetli oluyor ayrıca çok da pratik. Ben "fusilli' yani burgu makarna kullandım. Kısa makarnalara daha çok yakışan bir sos. Kalem, kelebek, midye..vb makarnalar da kullanılabilir.

320-400gr makarna için
200gr patlıcan, doğranmış
2 diş sarımsak
40gr zeytinyağı
7-8 fesleğen yaprağı
400gr kiraz domates konservesi
Yeteri kadar tuz, karabiber
200gr mozzarella, doğranmış
Parmesan

  • Hazneye yağı ve 2 diş sarımsağı bütün olarak koyun. Saat yönü tersine çalışma opsiyonunu seçerek 3 dakika 100° 2 Hızda ısıtın
  • Doğradığınız patlıcanları ilave edin. Saat yönü tersine çalışma opsiyonu ile 15 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin.
  • Domates, elinizle parçaladığınız fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyin. Saat yönü tersine çalışma opsiyonu ile 12-15 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin.
  • Sarımsakları sostan çıkarın. Sosu bir tavada ateş üzerinde haşladığınız makarna ile karıştırın, servis tabaklarına alın, üzerine küçük küçük doğranmış mozzarella peyniri serptikten sonra servis edin.
  • Arzuya göre en üste ayrıca parmesan da serpilebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder