17.05.2010

Portakallı ve Damla Çikolatalı Kurabiye

CLICK FOR ENGLISH

Malzemeler: 
 
2 portakal kabuğu
120gr portakal suyu (büyüklüğüne göre 2-3 portakal)
150gr ayçiçek yağı
1 yumurta sarısı
510gr un
170gr şeker
1 paket kabartma tozu
70gr damla çikolata (+biraz da üstünü süslemek için)


  • Portakalların kabuğunu üstten hafif soyarak (beyaz kısım hariç) hazneye koyun. 15sn 7 Hız rendeleyin. (Gerekirse işlemi bir kez daha tekrar edin)
  • Portakal suyu, yağ, yumurta sarısı, un (eleyerek), şeker ve kabartma tozunu ekleyip 30sn 4-5 Hız karıştırın. Spatulayla karıştırdıktan sonra bir 50sn daha 4-5 Hız karıştırın.
  • 2 dakika Yoğurma Modunda yoğurun.
  • Damla çikolatayı ekleyin. Saat Yönü Tersine Çalışma fonksiyonunu seçerek 40sn 3-4 Hız karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Üstlerini damla çikolata ile süsleyin (Çikolataların sivri uçlarını hamura hafif bastırarak dizin)
  • Önceden 175° ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder