24.05.2010

Kabaklı Kiş

CLICK FOR ENGLISH


Hamuru için:
170gr margarin (oda ısısında)
120gr yoğurt
5gr tuz
1 paket kabartma tozu
460gr un

İç Harcı için:
300gr kabak
1 yumurta akı
20gr zeytinyağı
40gr süt
40gr süt kreması
Karabiber
100gr beyaz peynir
100gr kaşar peynir
10 yaprak fesleğen

Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
  • Margarin, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu hazneye koyup 1,5 dakika 3 Hız çırpın.
  • Thermomix'in kapağının üzerine derin bir kap yerleştirin. Tartıyı sıfırlayın. İçine eleyerek 460gr un koyun. Kenara alın.
  • 2 dakika 3 Hızda çalıştırın. Çalışır vaziyetteyken kapağın üzerindeki delikten unu kaşıkla yavaş yavaş dökün.
  • 2 dakika 4 Hızda karıştırın. Thermomix spatulasını yukarıdaki delikten sokarak aynı anda spatula ile de karıştırın.
  • 2 dakika Yoğurma modunda yoğurun.
  • 1 dakika da 6 Hızda karıştırın.
  • Hamuru seramıik ya da cam bir kaba alıp üzerini bir bez ya da streç filmle örterek yarım saat oda ısısında dinlendirin.
  • Bu arada kabakların kabuklarını kazıyıp büyük büyük doğrayarak hazneye koyun. Hızı kademeli arttırarak 10sn 7Hızda rendeleyin.
  • Rendelediğiniz kabağı bir süzgeç üzerine alıp üzerine biraz tuz serpin ve elinizle ovuşturarak fazla suyunu sıkın.
  • Yumurta akı, zeytinyağı, süt, krema ve karabiberi 1 dakika 4 Hızda çırpın. Kabağı ilave edin. Büyükçe doğradığınız peynirleri ve fesleğeni de içine koyun. 4-5 kez kısa aralıklarla Turbo tuşuna basarak rendeleyin.
  • Tart kalıbınız büyüklüğünde, kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde yağlı kağıdı makasla kesin.
  • Hamuru tezgah üstüne alıp oklava ile kestiğiniz yağlı kağıdın çapından biraz daha büyük olarak açın. Yağlı kağıdı hamurun üzerine kapatın. Ters çevirerek tart kalıbına geçirin. Yağlı kağıdın dışına taşan kısımları makasla düzgünce kesin. Üzerine harcı döküp spatula ile güzelce yayın.
  • Kestiğiniz artık hamuru elinizle yuvarlayıp çok az yoğurun ve oklava ile dikdörtgen şeklinde açın. Hamuru 3 şerit halinde kesin. Fotoğraftaki gibi 2 şeridi artı şeklinde yerleştirin. 3. şeride fiyonk şekli vererek diğer 2 şeridin birleşme noktaları üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. 
  • Şeritlerin üzerine ve tart hamurunun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder