4.05.2010

Fesleğen ve Çeddar Peynirli Ekmek

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO 
 

Bu pofuduk ekmeği yaparken çok kolay ve şık bir katlama tekniğinden faydalandım. Aynı tekniği başka ekmek tariflerinde de kullanabilirsiniz. Gerçekten hazır almışsınız gibi duruyor. Kimse sizin yaptığınıza inanmayacak! :)

Gerekli malzemeler ve prosedür şöyle:

200gr su
5gr şeker
400gr un
5gr tuz
80gr çeddar peyniri*
10 yaprak fesleğen
25gr yaş maya
50gr zeytinyağı (+ çok az daha üzerine sürmek için)
  • Suyu 2 dakika 37° 1 Hız ısıtıp ayrı bir kaba alın
  • Hazneyi kurulayıp sırasıyla şeker, un (eleyerek), tuz, peynir ve fesleğeni koyun. Birkaç kez 'Turbo' tuşuna basarak bütün malzemeleri doğrayarak karıştırın.
  • Mayayı elinizle parçalayarak ekleyin. Su ve zeytinyağını da ilave edip 10-20sn 3 Hızda, hamur şeklini toparlayana kadar karıştırın. (Eğer hamurunuz çok kuru olduysa biraz daha ılık su ekleyin. Özellikle organik unlarda daha kuru olabiliyor)
  • 1,5 dakika 'Yoğurma Modu'nda yoğurun.
  • Hamuru tezgah üstüne alıp 8 eşit parçaya bölün. Herbir parçayı tezgah üzerinde ellerinizle rulo şeklinde yaklaşık 3 karış kadar uzatın. Şekildeki gibi düğüm atıp sağa ucu üstten, sol ucu alttan çevirerek ortada birleştirerek kapatın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine fırçayla çok az yağ sürün. Temiz bir bezle örterek ılık bir yerde en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Önceden 220° ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. (Benim fırınım altını daha fazla pişirdiği için fırını söndürdükten sonra ızgara pişirmeyi seçerek birkaç dakika üstünün kızarması için bekledim. Siz de böyle yaparsanız, aman fazla bekleyip de ekmekleri yakmayın!)
Afiyet olsun...

* Çeddar yerine gravyer ya da başka bir sert peynir kullanabilirsiniz.

Tarif UK Thermomix'den alınmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder