27.05.2010

Labneli Pofuduk Ekmek

 

200gr su
25gr yaş maya
500-550gr un
10gr tuz
Bir tutam şeker
200gr labne
Susam, haşhaş
  • Suyu 1 dakika 37° 1 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyerek 4sn 4 Hız çırpın.
  • 500gr unu eleyerek ekleyin. Tuz, şeker ve labneyi de ilave edin. 4 dakika Yoğurma Modunda yoğurun.
  • Eğer hamurunuz çok yapış yapış ise 30 ila 50gr daha un ekleyerek 1 dakika daha yoğurun. (Kullanılan peynirin kalitesine göre bazen un ilave etmek gerekebiliyor)
  • Hamuru 10 eşit parçaya bölün. İstediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla su sürerek hafif ıslatın.
  • İşaret ve orta parmağınızı ıslatarak susama ya da haşhaşa bulayın. Ekmeklerin üzerine hafifçe bastırarak yapıştırın.
  • 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Önceden 200° ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örterek biraz dinlendirin.

Afiyet olsun...

Not: Ben ekmeklerin yarısını yuvarlak, diğer yarısını da Fesleğen ve Çeddar Peynirli ekmek yaparken kullandığım teknikle yaptım. İsteyenler buradan ulaşabilir. Tek fark, kıvırdığım ucu çemberin ortasından dışarı çıkarmadım, altta birleştirdim.

Tarifin orijinaline şuradan ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder