25.01.2011

Buharda Patates Eşliğinde Kapari Soslu Köfte

CLICK FOR ENGLISH
  

100gr soğan
40gr galeta unu
1 yumurta
400gr kıyma
1 çay kaşığı tuz (5gr kullandım)
800gr su
1 yemek kaşığı Thermomix Sebze ya da Et Konsantresi (40gr kullandım)
700gr patates, doğranmış

Kaparili Sos
500gr pişme suyu
200gr krema
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
50gr un
Karabiber
60gr kapari (yıkanıp suyu süzülmüş)
  
  • Soğanı 5 saniye 5 Hız doğrayın.  
  • Galeta unu, yumurta, tuz ve kıyma ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçerek 50 saniye 4 Hız karıştırın
  • 3-4cm çapında küçük köfteler hazırlayın Varoma tepsisine dizin

  • Hazneye su ve Thermomix konsantresini koyun. 
  • Buhar sepetini takıp doğranmış patatesleri sepete koyun

  • Varoma kabı ve tepsisini yerleştirip SYTÇ ile 30 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin

  • Pişen köfte ve patatesleri kenara alıp sıcak tutun

  • Pişme suyunu kenara alın
  • Pişme suyunun 500 gramını hazneye geri koyun (eğer 500gr'dan az kalmışsa biraz su ilave edebilirsiniz)
  • Krema, limon suyu, un ve biberi ekleyip SYTÇ ile 5 dakika 100ºC 3 Hız pişirin
  • Kaparileri ekleyip SYTÇ ile 10 saniye 2 Hız karıştırın

  • Köfteleri yanında patates ile üzerlerine sos gezdirerek servis yapın

Afiyet olsun...

Cucinare a Modo Mio Kitabı'ndaki Polpettine in Salsa di Capperi Con Contorno di Patate tarifinden üzerinde birkaç değişiklik yaparak adapte edilmiştir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder