60gr parmesan, kabaca doğranmış (30 + 30)
500gr kabak
200gr un
420gr süt
30gr zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Arzuya göre kurutulmuş baharat (kekik, vb)
- Kabakları yaklaşık 0,5cm dilimler halinde doğrayın ve derin bir kaba alın
- Parmesanı hızı 2'den 9'a çıkartarak 15 saniye rendeleyip kenara alın
- Un, süt, yağ, 30gr parmesan, tuz, karabiber ve kullanıyorsanız kurutulmuş otları hazneye koyup 10 saniye 5-6 Hız çırpın.
- Hazırladığınız karışımı kabakların üzerine döküp karıştırın
- Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Fırında 200ºC'de yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişmesine 10-15 dakika kala fırından alıp kalan 30 gr parmesanı üzerine serpin ve pişirmeye devam edin
Afiyet olsun...
Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften adapte edilmiştir
Fraluba'ya teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder