19.01.2011

Fırında Kabak

CLICK FOR ENGLISH 
   
          
60gr parmesan, kabaca doğranmış (30 + 30)
500gr kabak
200gr un
420gr süt
30gr zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Arzuya göre kurutulmuş baharat (kekik, vb)


  • Kabakları yaklaşık 0,5cm dilimler halinde doğrayın ve derin bir kaba alın 

  • Parmesanı hızı 2'den 9'a çıkartarak 15 saniye rendeleyip kenara alın
  • Un, süt, yağ, 30gr parmesan, tuz, karabiber ve kullanıyorsanız kurutulmuş otları hazneye koyup 10 saniye 5-6 Hız çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı kabakların üzerine döküp karıştırın

  • Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Fırında 200ºC'de yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişmesine 10-15 dakika kala fırından alıp kalan 30 gr parmesanı üzerine serpin ve pişirmeye devam edin

Afiyet olsun...


Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften adapte edilmiştir
Fraluba'ya teşekkürler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder