PER ITALIANO
İçindekiler:
270gr tam yağlı süt (70 + 200)
15gr yaş maya
500gr ekmek unu (100 + 400)
15gr bal
10gr tuz
120gr ceviz
Zeytinyağı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
- Hazneye 70gr süt koyup 30 saniye 37ºC 1 Hız ısıtın.
- Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
- 100gr un ekleyip 1 dakika yoğurma modunda yoğurun
- Ölçü kapağı ile örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın
- 400gr un, bal, tuz ve kalan 200gr sütü ekleyip 3 dakika yoğurun
- Cevizleri ekleyip 1,5 dakika yoğurun
- Derin bir kabı zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru yağladığınız kaba alarak üzerini streç filmle örtün ve 40 dakika mayalanmaya bırakın
- Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün. Herbirini rulo şeklinde yuvarlayın ve saç örgüsü gibi örün. Uç kısımları kıvırarak alta katlayın
- Yağlı kağıt serili baton kek kalıbına alıp üzerini temiz nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
- Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı sütle çırpıp ekmeğin üzerine sürün
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin
- Fırından alıp kalıptan çıkartın. Izgara teli üzerine yerleştirip sönmüş fırında soğuyana kadar bekletin
Afiyet olsun...
Sara Papa'nın Tutta la Bonta del Pane kitabındaki Pane in Cassetta al Latte e Noci tarifinden üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder