10.01.2011

Dalyan Köfte

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO
   

Uzun bir ara oldu. Bu süre zarfında denemek üzere birçok tarif biriktirdim, hatta bazılarını denedim bile. Eskisi gibi haftasonu hariç her gün tarif yayınlamaya çalışacağım. Dalyan Köfte tarifiyle yolculuğumuza kaldığımız yerden devam edebiliriz ;)
   
Köfte Harcı
500gr kıyma
50gr soğan, dörde doğranmış
50gr galeta unu
1 yumurta (sarısı içine koyulacak, beyazı üzerine sürmek için)
Tuz
Karabiber
Kimyon

İç malzemesi
3 yumurta (oda sıcaklığında)
2 havuç (kalın olmasın)
50gr bezelye
700gr su

Domatesli Sos
Daha önce makarna sosu olarak kullandığım Domates ve Fesleğenli Sos tarifi ile hazırlayabilirsiniz


  • Soğanı 3 saniye 6 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayıp bir kez daha tekrar edin
  • Kıyma, galeta unu, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip 1 dakika yoğurma modunda yoğurun
  • Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin


    • Hazneye 700gr su koyun
    • Buhar sepetini takıp yumurtaları yerleştirin.
    • Varoma kabını yerkeştirip bezelye ve havuçları içine koyun
    • 23 dakika Varoma Isısı 1 Hız buharda pişirin
    • Pişen sebze ve yumurtaları soğumaya bırakın

    • Kıymalı harcı yağlı kağıt üzerine yayın. Ortasına kabuğu soyulmuş yumurtaları, havuç ve bezelyeleri yerleştirin. 

    • Köfteyi rulo şeklinde sarın ve uçlarını güzelce kapatın
    • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini fırçayla biraz yağlayın
    • Köftenin katlama yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. 
    • Üzerine hafif çırpılmış yumurta akı sürün

    • 170ºC fırında 50-60 dakika pişirin. (Ben fırını önceden ısıtmadım)
    • Dilimleyerek servis yapın

    • Tabaklara servis ettikten sonra domatesli sos gezdirin.


    • İsterseniz benim yaptığım gibi ayrıca garnitür ile de süsleyebilirsiniz. Bunun için bezelye miktarını 50-100gr arttırın, 1 büyük havucu küp küp doğrayın ve Varoma Kabındaki sebzelerle birlikte pişirin.
        
      Afiyet olsun...


      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder