18.05.2010

Domates ve Fesleğenli Sos

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO


İtalyan mutfağında sıkça kullanılan bir sostur "Pomodoro e Basilico". Ravioli ya da tortellini gibi taze makarnalara eşlik ettiği gibi, her tür makarna ile ve ayrıca başka yemeklerde de kullanılır. İlerleyen günlerde sevgili kayınvalidemden öğrendiğim, patlıcanla yapılan "Parmigiana" tarifine yer vereceğim. O zaman yine bu leziz domates sosundan faydalanacağız.

İçindekiler:
3-4 diş sarımsak
35gr zeytinyağı
400gr küp küp doğranmış domates konservesi
1 çay kaşığı Thermomix Et ya da Sebze konsantresi
Bir tutam şeker (çok az!)
Tuz* (Thermomix sebze konsantre kullanıyorsanız gerek kalmayabilir)
10 yaprak fesleğen

Parmesan rendesi (makarnanın üzerine dökmek için)


Yapılışı:

  • Sarımsakları ve zeytinyağını hazneye koyup 3 dakika 100° 2 Hız pişirin.
  • Domates konservesi, sebze konsantresi ve çok az şeker ekleyip, 15 dakika 100° 1 Hız pişirin (Sosun sıçramaması için ölçü kapağı ile yarım kapatmayı unutmayın)
  • Fesleğen yapraklarını elinizle parçalayıp ekleyin. 1 dakika daha 100° 1 Hız pişirin.
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarna ile karıştırdıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine parmesan rendesi dökün.

Afiyet olsun...

Not: Bu sosu aynı miktarda taze domates ya da kiraz domates ile de hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder