31.05.2010

Portakal ve Damla Çikolatalı Muffin

1 büyük portakalın kabuğu ve suyu
180gr şeker
4 yumurta
150gr margarin
170gr süt
1 paket vanilya
400gr un
20gr patates nişastası
1 paket kabartma tozu
80gr damla çikolata (+biraz da üzeri için)
Süs şekeri *
  • Portakalın kabuğunun üst yüzeyini bir sebze soyucu ya da bıçakla üstten ince doğrayarak hazneye koyun ve 15sn 7 Hız rendeleyin. (gerekirse işlemi bir kez daha tekrar edin)
  • Şekeri ekleyerek 10sn 9 Hız çalıştırın.
  • Yumurta, margarin, portakal suyu, süt ve vanilyayı ekleyerek 30sn 3 Hız çırpın.
  • Un (eleyerek), nişasta ve kabartma tozunu ekleyip 50sn 5 Hız karıştırın.
  • Damla çikolataları ekleyip 5-10 saniye Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonu ile 3 Hız karıştırın.
  • Muffin kalıplarını yağlayıp unlayarak, kalıpların 3/4'ünü hamur ile doldurun. Üzerlerine süs şekeri ve damla çikolata serpin*
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

* Tarife göre süs şekeri fırına vermeden önce dökülüyor, ben de aynen uyguladım ama pişme sırasında eridi. Bence ya hiç kullanmayın, ya da fırından çıkar çıkmaz biraz serpin.

Tarif 'Le Merende Della Mamma' kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder