CLICK FOR ENGLISH
12gr yaprak jelatin
50gr parmesan
100gr taze krema
400gr ricotta peyniri
10 yaprak fesleğen
Yeteri kadar tuz, karabiber
200gr somon füme dilim
- Yaprak jelatinleri soğuk suda 10 dakika bekletin.
- Hazneye büyükçe küp küp doğranmış parmesanı koyup 5 saniye 7 Hızda rendeleyin.
- Kremayı ekleyin. Jelatinlerin suyunu güzelce sıkarak onları da hazneye koyup 5 dakika 70° 3 Hızda pişirin.
- Yarım saat kadar soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra ricotta, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip 10 saniye 5 Hızda karıştırın.
- 18-20cm çapında bir kalıbı kenarlarından dışarı taşacak şekilde streç filmle kaplayın.
- Üzerini somon fümenin yarısıyla (100gr) kaplayın. Üstüne hazırladığınız karışımın yarısını döküp düzgünce yayın.
- Kalan 100gr somonu hazneye koyup 10 saniye 5 Hızda karıştırın
- Karışımı en üste dökün. Kalıptan taşan streç filmle üzerini düzgünce kapatın.
- Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
Tarif İtalyan TM31 ana yemek kitabından uyarlanmıştır. Orijinalinde 250gr somon füme, 10gr jelatin ve beyaz biber kullanılmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder