20.05.2010

Ricotta ve Somon Fümeli Flan

 
CLICK FOR ENGLISH

12gr yaprak jelatin
50gr parmesan
100gr taze krema
400gr ricotta peyniri
10 yaprak fesleğen
Yeteri kadar tuz, karabiber
200gr somon füme dilim
  • Yaprak jelatinleri soğuk suda 10 dakika bekletin.
  • Hazneye büyükçe küp küp doğranmış parmesanı koyup 5 saniye 7 Hızda rendeleyin.
  • Kremayı ekleyin. Jelatinlerin suyunu güzelce sıkarak onları da hazneye koyup 5 dakika 70° 3 Hızda pişirin.
  • Yarım saat kadar soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra ricotta, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip 10 saniye 5 Hızda karıştırın.
  • 18-20cm çapında bir kalıbı kenarlarından dışarı taşacak şekilde streç filmle kaplayın.
  • Üzerini somon fümenin yarısıyla (100gr) kaplayın. Üstüne hazırladığınız karışımın yarısını döküp düzgünce yayın.
  • Kalan 100gr somonu hazneye koyup 10 saniye 5 Hızda karıştırın
  • Karışımı en üste dökün. Kalıptan taşan streç filmle üzerini düzgünce kapatın.
  • Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
Afiyet olsun...
Tarif İtalyan TM31 ana yemek kitabından uyarlanmıştır. Orijinalinde 250gr somon füme, 10gr jelatin ve beyaz biber kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder