Ne zamandır mayonez tarifini eklemek aklımdaydı ama malum sağlıklı beslenmek amacıyla mayonezden mümkün olduğunca kaçınmaya çalışıyorum. Bugün de yarım ölçü yaptım zaten. İki kişi için yeter de artar bile.
Tarifleri İtalyan TM31 ana kitabından aldım. Çok sık mayonez yapmadığım için son ikisini, yani sarımsaklı ve fesleğenli olanları henüz denemedim.
Tarifleri İtalyan TM31 ana kitabından aldım. Çok sık mayonez yapmadığım için son ikisini, yani sarımsaklı ve fesleğenli olanları henüz denemedim.
1/2 limon suyu
Bir tutam tuz
300gr ayçiçek ya da fıstık yağı
- TM31'inizin kapağını kapatarak üzerine bir sürahi ya da ibrik vb yerleştirin. Tartıyı sıfırladıktan sonra sürahinin içine 300gr yağ koyup kenara alın.
- Hazneye yumurtaları, limon suyunu ve tuzu koyup kapağını kapatın. Kapağın üstüne TM31 ölçüm kabını ters çevirerek koyun.
- Saat yönü tersine çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçerek 5 Hızda çalıştırın. Yağı kapağın üzerine yavaş yavaş dökün. Yağ ölçüm kabının yanındaki açıklıklardan yavaş yavaş içeri akacaktır. Toplam çalışma süresi 1 dakikadır.
Yarım Ölçü Klasik Mayonez:
1 yumurta (oda ısısında)1/4 limon suyu
Bir tutam tuz
150gr ayçiçek ya da fıstık yağı
- Başlangıçtaki tüm prosedür aynıdır. Tek fark çırpma hızı ve süresidir: 30sn 7 Hız (SYTÇ ile)
Aioli (Sarımsaklı Mayonez)
1 yumurta + 1 yumurta sarısı (oda ısısında)1 limonun suyu
2 diş sarımsak
Bir tutam tuz, karabiber
300gr ayçiçek ya da fıstık yağı
- Limon suyu miktarı arttırılarak, malzemeler arasına sarımsak ve karabiber de katılır. Geri kalan prosedür aynıdır
Fesleğenli Mayonez
1 yumurta + 1 yumurta sarısı (oda ısısında)1/2 limon suyu
Bir tutam tuz
10 yaprak ince doğranmış fesleğen
300gr ayçiçek ya da fıstık yağı
- Malzemeler arasına fesleğen de katılır. Geri kalan prosedür aynı şekildedir.
Bir kavanoz ya da kaba koyup ağzını sıkıca kapatarak 8 gün boyunca buzdolabınızda saklayabilirsiniz.
Tarifler İtalyan TM31 ana yemek kitabından alınmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder