PER ITALIANO
Gerçekten harikulade sonuç veren bir tarif.
Malzemeler:
500gr su
20gr Thermomix sebze konsantresi (ya da 1 hazır bulyon)
500gr patates
500gr tavuk göğsü
Kekik
500gr karışık sebze
150gr Philadelphia peyniri (ya da labne)
40gr mısır nişastası
Yeterince tuz
Yapılışı:
- Suyu ve sebze konsantreyi hazneye koyun.
- Buhar sepetini takın. Patatesleri küçük küçük patates salatası yapar gibi doğrayıp buhar sepetine koyun. Üzerlerine biraz tuz serpin.
- Tavuk göğsünü doğrayın. Varoma kabına koyun. Üzerlerine kekik serpin.
- Sebzeleri doğrayın. Varoma tepsisine yerleştirin.
- Patatesleri önceden 10 dakika Varoma Isısında 4 Hızda pişirin. Suyun buharlaşıp uçmaması için ölçü kapağını da örtmeyi unutmayın.
- Daha sonra ölçü kapağını çıkarıp, Varoma kabını ve Varoma tepsisini Hazne üzerine yerleştirin. Varoma kapağı ile kapattıktan sonra 20 dakika daha Varoma Isısında 3 Hızda pişirin.
- Pişme işlemi bitince tüm sebzeleri ve tavuğu ısıyı koruyacak bir kaba alın.
- Haznede kalan pişirme suyuna labne peyniri ve nişastayı ilave edin. 2 dakika 100° 4 Hızda pişirin.
- Hazırladığınız sosu sebze ve tavukların üzerine döküp karıştırdıktan sonra tabaklara servis yapın.
Afiyet olsun...
Bu kez kullandığım (patates haricindeki) sebzeler: mantar, yeşil kabak, havuç, biber ve siyah havuç.
Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
baf65'e paylaşım için çok teşekkürler.
Looks good. Buonissimo.
YanıtlaSilThank you! ;)
YanıtlaSil