25.05.2010

Peynir Soslu Tavuk

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO
  

Gerçekten harikulade sonuç veren bir tarif.

Malzemeler:
500gr su
20gr Thermomix sebze konsantresi (ya da 1 hazır bulyon)
500gr patates
500gr tavuk göğsü
Kekik
500gr karışık sebze
150gr Philadelphia peyniri (ya da labne)
40gr mısır nişastası
Yeterince tuz

Yapılışı:
  • Suyu ve sebze konsantreyi hazneye koyun.




  • Buhar sepetini takın. Patatesleri küçük küçük patates salatası yapar gibi doğrayıp buhar sepetine koyun. Üzerlerine biraz tuz serpin.




  • Tavuk göğsünü doğrayın. Varoma kabına koyun. Üzerlerine kekik serpin.





  • Sebzeleri doğrayın. Varoma tepsisine yerleştirin.




  • Patatesleri önceden 10 dakika Varoma Isısında 4 Hızda pişirin. Suyun buharlaşıp uçmaması için ölçü kapağını da örtmeyi unutmayın.
  • Daha sonra ölçü kapağını çıkarıp, Varoma kabını ve Varoma tepsisini Hazne üzerine yerleştirin. Varoma kapağı ile kapattıktan sonra 20 dakika daha Varoma Isısında 3 Hızda pişirin.
  • Pişme işlemi bitince tüm sebzeleri ve tavuğu ısıyı koruyacak bir kaba alın.
  • Haznede kalan pişirme suyuna labne peyniri ve nişastayı ilave edin. 2 dakika 100° 4 Hızda pişirin.
  • Hazırladığınız sosu sebze ve tavukların üzerine döküp karıştırdıktan sonra tabaklara servis yapın.
 

 
Afiyet olsun...


Bu tarifi değişik zamanlarda farklı sebzeler kullanarak yaptım.
Bu kez kullandığım (patates haricindeki) sebzeler: mantar, yeşil kabak, havuç, biber ve siyah havuç.

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
baf65'e paylaşım için çok teşekkürler.

2 yorum: