Malzemeler:
2 portakal kabuğu
120gr portakal suyu (büyüklüğüne göre 2-3 portakal)
150gr ayçiçek yağı
1 yumurta sarısı
510gr un
170gr şeker
1 paket kabartma tozu
70gr damla çikolata (+biraz da üstünü süslemek için)
- Portakalların kabuğunu üstten hafif soyarak (beyaz kısım hariç) hazneye koyun. 15sn 7 Hız rendeleyin. (Gerekirse işlemi bir kez daha tekrar edin)
- Portakal suyu, yağ, yumurta sarısı, un (eleyerek), şeker ve kabartma tozunu ekleyip 30sn 4-5 Hız karıştırın. Spatulayla karıştırdıktan sonra bir 50sn daha 4-5 Hız karıştırın.
- 2 dakika Yoğurma Modunda yoğurun.
- Damla çikolatayı ekleyin. Saat Yönü Tersine Çalışma fonksiyonunu seçerek 40sn 3-4 Hız karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üstlerini damla çikolata ile süsleyin (Çikolataların sivri uçlarını hamura hafif bastırarak dizin)
- Önceden 175° ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder