180gr şeker
2 yumurta sarısı
200gr oda sıcaklığında margarin
450gr un
25gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
100gr damla çikolata
Üzeri için:
1 yumurta akı
Fındık kırığı
- Şekeri 10sn 10 Hızda pudra şekeri haline getirin
- Margarin ve yumurta sarılarını ekleyip 1 dakika 4 Hız çırparak krema kıvamına getirin.
- Elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip önce 10sn 3 Hız, sonra 40sn 4 Hız çırpın.
- Vanilyayı ekleyin. 40sn 4 Hız çırpın.
- Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 2 Hızda çalıştırın. Üstteki delikten yavaş yavaş damla çikolataları ilave edin. (1 dakika içinde)
- Hamuru derin bir kaba alıp elinizle bir-iki kez çevirip yuvarlayın. Üzerini streç filmle örtüp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp yuvarlayın. Elinizle çok hafif yassıltarak önce yumurta akına batırıp sonra fındığa buladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. (çok yassıltmayın, pişme esnasında zaten biraz yayılacaktır)
- Önceden 180° ısıtılmış fırında 20-25 dakika fındıklar hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Ağustos 2008 tarihli Leziz Dergisindeki bir tariften uyarlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder