200gr su
25gr yaş maya
310gr tam buğday unu
310gr beyaz un
30gr zeytinyağı
5gr şeker
5gr tuz
100gr kabak çekirdeği içi (50+50)
- Kabak çekirdeklerini teflon tavada hafif kavurun.
- Su ve sütü 2 dakika 37° 1 Hızda ısıtın
- Elinizle parçalayarak yaş mayayı ilave edin. 4sn 4 Hız karıştırın.
- Tam buğday unu, beyaz un (eleyerek), zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyin. 30sn 5 Hız karıştırın.
- 4 dakika Yoğurma Modunda yoğurun.
- 50gr kabak çekirdeği ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonu ile 30sn 4 Hız karıştırın.
- Hamuru derin bir cam ya da seramik kaba alın. Üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 14 eşit parçaya bölün. Herbir parçayı elinizle yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Fırçayla biraz su sürerek üzerlerini ıslatın. Ekmeklerin üstlerini tavada kalan kabak çekirdeğinin üzerine hafifçe bastırarak çekirdeğe bulayın. 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
- Fırını önceden 180° ısıtın. Fırına dayanıklı bir kaba 1 bardak kaynar su koyarak, kabı fırının arka köşesine yerkeştirin. Ekmekleri fırında 35-40 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örterek bir süre dinlendirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder