21.05.2010

Kabak Çekirdekli Tam Buğday Unlu Ekmek

200gr süt
200gr su
25gr yaş maya
310gr tam buğday unu
310gr beyaz un
30gr zeytinyağı
5gr şeker
5gr tuz
100gr kabak çekirdeği içi (50+50)
  • Kabak çekirdeklerini teflon tavada hafif kavurun.
  • Su ve sütü 2 dakika 37° 1 Hızda ısıtın
  • Elinizle parçalayarak yaş mayayı ilave edin. 4sn 4 Hız karıştırın.
  • Tam buğday unu, beyaz un (eleyerek), zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyin. 30sn 5 Hız karıştırın.
  • 4 dakika Yoğurma Modunda yoğurun.
  • 50gr kabak çekirdeği ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonu ile 30sn 4 Hız karıştırın.
  • Hamuru derin bir cam ya da seramik kaba alın. Üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 14 eşit parçaya bölün. Herbir parçayı elinizle yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
  • Fırçayla biraz su sürerek üzerlerini ıslatın. Ekmeklerin üstlerini tavada kalan kabak çekirdeğinin üzerine hafifçe bastırarak çekirdeğe bulayın. 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
  • Fırını önceden 180° ısıtın. Fırına dayanıklı bir kaba 1 bardak kaynar su koyarak, kabı fırının arka köşesine yerkeştirin. Ekmekleri fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örterek bir süre dinlendirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder