13.05.2010

Kırpık

Malzemeler
210gr su
25gr yaş maya
560gr un
10gr şeker
5gr tuz
150gr ayçiçek yağı
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Arzuya göre haşhaş tohumu, susam, çörek otu vb.

20-25gr maydanoz (ayıklandıktan sonraki gramaj)
400gr beyaz peynir
  • Suyu 1 dakika 37° 1 Hız ısıtın.
  • Mayayı elinizle parçalayarak içine atın. 4sn 4 Hız çırpın
  • Un (eleyerek), şeker, tuz ve yağı ilave edin. 15sn 3 Hız karıştırın ve sonra 4 dakika Yoğurma Modunda yoğurun.
  • Derin bir cam ya da seramik kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. En az yarım saat daha bekletin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre haşhaş, susam, vb serperek önceden 170° ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Maydanozu 10sn 6 Hız doğrayın.
  • Peyniri 6sn 6 Hız rendeleyin.
  • Poğaçalar fırından çıktıktan sonra sıcakken bıçakla aralarını kesip peynir yerleştirin ve maydanoza bulayarak kırpık bir görünüm almalarını sağlayın.
Afiyet olsun...

Lezzet Dergisindeki bir tariften uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder