11.01.2011

Kabak ve Füme Peynirli Makarna Sosu

CLICK FOR ENGLISH
 

1 diş sarımsak
20gr soğan
500gr yeşil kabak
500gr kiraz domates
250gr scamorza füme peynir (ya da başka bir füme peynir)
10 fesleğen yaprağı
30g sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber


500gr makarna


  • Peyniri 10 saniye 6 Hız doğrayıp kenara alın
  • Yıkadığınız kabakları ortadan ikiye kesin ve yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın
  • Domatesleri ikiye doğrayın
  • Sarımsak ve soğanı 4 saniye 7 Hız doğrayın
  • Zeytinyağını ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız soteleyin
  • Kabak, domates, tuz ve elinizle parçaladığınız fesleğen yapraklarını ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonu ile 13 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarna ile sosu ocak üzerinde karıştırın
  • Tabaklara servis ettikten sonra üzerine füme peynir serpin

 
Afiyet olsun...


Üzerinde birkaç değişiklik yaparak şuradaki tariften adapte edilmiştir


Not: Tarifin orijinalinde sos piştikten sonra scamorza peyniri de içine eklenip karıştırılıyor ama asla tavsiye etmem! Eriyen peynir haznenin duvarlarına yapıştı ve temizleyene kadar canım çıktı. En güzeli yazdığım gibi tabaklara servis yaptıktan sonra makarnanın üzerine serpmek 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder