19.01.2012

Et Suyuna Tortellini, Pitti Uomo ve
Gucci Müzesi

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO
 

Bir haftayı aşkın bir süredir yaprak oynamadı blogda.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'dan çok yakın dostlarımız Esra ve Mustafa geldiler Floransa'daki Pitti Uomo fuarı için. Moda ile ilgisi olanlar bilir Pitti Uomo erkek moda dünyası için en prestijli fuarlardan biridir. Biz de hem ziyaret hem ticaret hem tatil deyip onlara eşlik ettik. Her ne kadar moda dünyasına yakınlığımız kendimiz için aldığımız üç beş giysi ile sınırlı olsa da bizim açımızdan da çok değişik bir deneyim oldu. Önümüzdeki sene Stefano'nun nasıl giyinmesi gerektiği ile ilgili güzel ipuçları yakaladık ama ne kadar uygulanabilir orasını bilemem ;)


Fuarın son günü şehrin sokaklarını ve tam da indirim zamanına denk geldiği için mağazaları gezmeyi tercih ettik, daha önce hepimizin Floransa'ya gelmişliği olduğundan Duomo, Ponte Vecchio gibi belli başlı yerleri zaten görmüştük. Önceki gece gezerken tesadüfen karşılaşıp orada olduğunu öğrendiğimiz Gucci Müzesi'ni de Floransa gezisinin son gününde ziyaret etme şansını yakaladık. --Fiyatlar gözönüne alındığında Gucci'nin mağazaları da neredeyse müze sayılır çoğumuz için ya neyse:)-- Ha bu arada biz derken sadece kızları kastediyorum, erkekler kendi kafalarına göre gezmeyi tercih ettiler, müze fikri hele de Gucci Müzesi fikri pek içaçıcı gelmedi onlara ;)

Geçmişten günümüze çok farklı yelpazedeki Gucci ürünlerini görme şansımız oldu ki bu ürünler sadece elbise ve çantalar ile de sınırlı değil, 1920'lerden günümüze bavullar, eşarplar, Gucci yapımı koltukları olan 79 yapımı bir Cadillac, ayrıca bisiklet, sörf tahtası, palet, şnorkel, eyer, piknik seti, termos ve daha pek çok şey. Yine de bizim en çok ilgimizi çeken bölüm elbetteki Naomi Watts, Hilary Swank ve Kate Beckinsale'in kırmızı halı üzerinde giymiş oldukları, işlemelerle süslenmiş gözalıcı elbiselerinin sergilendiği bölüm oldu. İnanamadığımız için görevlilere sorarak teyit ettirdik, evet, işlemelerin hepsi tek tek elde yapılmış!!

Bu deneyimin tek olumsuz yanı fotoğraf çekilmesine izin verilmemesiydi, her katta bir görevli resmen adım adım takip ediliyorsunuz. Yine de Google sağolsun bulduğum fotoğraflarla bir kolaj yaptım:)




Fuar sonrası home sweet home diyerek Monte San Vito'daki evimizin yolunu tuttuk ve günlerimizin geri kalanını, atmosferiyle büyüleyici bir ortaçağ şehri olan San Leo ve orada bulunan İşkence Müzesine yaptığımız gezi hariç evde geçirdik. Çok yürüdük, çok yedik, çok güldük, zamanın su gibi hızla aktığı çok güzel bir beş gün yaşadık. Yatılı misafir geldiğinde iyi güzel de gittikleri zaman ev birden bomboş kalıveriyor ve insanın içini bir hüzün kaplıyor. Hep derler ya gitmek mi kalmak mı daha zor diye, hem giden hem kalan olduğum için söyleyebilirim ki benim için kalan olmak daha zor.

Blogda durgun geçen günlerin ayrıntılı nedenlerine değindikten sonra Thermomix Tarif Defterinin varoluş nedenine yani yemek konusuna geri dönelim artık:)

Geçtiğimiz Aralık ayında, Tortellini Makarna tarifini yayınladığımda Noel zamanı bizim buralarda et suyuna Tortellini yapıldığından bahsetmiştim. Bugün fotoğrafını da eklemek istedim. Uzun uzun tarif vermeyeceğim yani.

Resimde gördüğünüz tortellini makarnalar gerçekten de o verdiğim linkteki fotoğrafta gördükleriniz. Noel öncesi yapıp buzluğa atmıştık. Et suyu ile pişirdik. 

Taze tortellini makarnaların pişme süresi oldukça kısa, 3-5 dakika kadar. Bu süre tortellini makarnaları hazırlarken açtığınız hamurun inceliğine de bağlı tabi. Tabaklara biraz suyundan da koyarak servis ediliyor.

Üzerine parmesan rendesi serpilmesi  tavsiye olunur.


Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Cappelletti in brodo....sofradan şimdi kalktık ama pişmişinden bir tabak olsada yesek! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sazu,

      Ne yalan söyleyeyim vallahi ben de çok seviyorum ;)

      Sil