16.08.2010

Artanları Değerlendirme: Sebzeli Terin'den Makarna Sosu

CLICK FOR ENGLISH
   

Sürekli takip edenler hatırlar, geçenlerde Sebzeli Terin yapmıştım. Malum bizim gibi iki kişilik ailelerde artan yemekler olabiliyor, bu da öyle oldu. Artan yemekleri kullanmanın en güzel yollarından biri makarna sosu olarak değerlendirmek. Ben de öyle yaptım.

Genel hatlarıyla tarif etmek gerekirse, artan sebzeli terini hazneye koyup biraz su, beyaz peynir ve bir tutam (çok az) şeker ilave ettim. Eğer gerek duyarsanız tuz da ekleyebilirsiniz. Daha sonra 7 Hızda püre haline getirip 5 dakika 2 Hızda ısıttım ve makarna sosum kısa sürede hazırdı!

Haşlanmış makarnayla karıştırıp tabaklara aldıktan sonra parmesan peyniri serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder