400gr patlıcan, 0,5cm kalınlığında dilimlenmiş
200gr kabak, 0.5cm kalınlığında dilimlenmiş
350gr sarı ve kırmızı biber, dilimlenmiş
1 litre su
Tuz
1/2 limon
1 kırmızı soğan
15gr sızma zeytinyağı
100gr domates
250gr mantar, kabaca doğranmış
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı kuş üzümü
6-7 yaprak kıyılmış fesleğen
4 yaprak jelatin
100gr su
1 yemek kaşığı salça
10gr üzüm sirkesi
30gr sızma zeytinyağı
- Patlıcan ve kabakları Varoma Kabına, biberleri Varoma Tepsisine yerleştirin
- Su, tuz ve limonu hazneye koyup Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirin.25 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin
- Piştikten sonra kenara alıp ılınmaya bırakın.
- Suyu boşaltın. Soğanı 5 saniye 6 Hız doğrayın
- Zeytinyağı ekleyip 2 dakika 100°C 1 Hız pişirin
- Domates ve mantarı ekleyip 5 saniye 5 Hız doğrayın
- Tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve kıyılmış fesleğeni ekleyip 5 dakika 100°C 1 Hız pişirin ve bir süzgece alarak ılınmaya bırakın
- 11x30cm baton kek kalıbını streç filmle kaplayın. Kabak dilimlerinin yarısını dizin.
- Üzerine patlıcan ve biber dilimlerinin yarısını dizin.
- Mantarlı karışımı dökün.
- Kalan kabak, patlıcan ve biber dilimlerini sırasıyla yerleştirin
- Yaprak jelatinleri 10 dakika önceden soğuk suda bekletin
- 100gr suyu 3 dakika 80°C 1 Hız ısıtın
- Suyu sıkılmış jelatini ekleyip 10 saniye 3 Hız çırpın
- Salça, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip 10 saniye daha 3 Hız çırpın. Baton kek kalıbındaki sebzelerin üzerine dökün
- 1 gün buzdolabında bekletin
- Ters çevirip dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun...
Sebzeli terin çabuk suyunu saldığı için buzdolabından çıkardıktan sonra fazla vakit kaybetmeden servis yapın
Sofra Dergisi'ndeki bir tariften alınmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder