11.08.2010

Sebzeli Terin

CLICK FOR ENGLISH

 
400gr patlıcan, 0,5cm kalınlığında dilimlenmiş
200gr kabak, 0.5cm kalınlığında dilimlenmiş
350gr sarı ve kırmızı biber, dilimlenmiş
1 litre su
Tuz
1/2 limon

1 kırmızı soğan
15gr sızma zeytinyağı
100gr domates
250gr mantar, kabaca doğranmış
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı kuş üzümü
6-7 yaprak kıyılmış fesleğen

4 yaprak jelatin
100gr su
1 yemek kaşığı salça
10gr üzüm sirkesi
30gr sızma zeytinyağı

  • Patlıcan ve kabakları Varoma Kabına, biberleri Varoma Tepsisine yerleştirin
  • Su, tuz ve limonu hazneye koyup Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirin.25 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin
  • Piştikten sonra kenara alıp ılınmaya bırakın.

  • Suyu boşaltın. Soğanı 5 saniye 6 Hız doğrayın
  • Zeytinyağı ekleyip 2 dakika 100°C 1 Hız pişirin
  • Domates ve mantarı ekleyip 5 saniye 5 Hız doğrayın
  • Tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve kıyılmış fesleğeni ekleyip 5 dakika 100°C 1 Hız pişirin ve bir süzgece alarak ılınmaya bırakın

  • 11x30cm baton kek kalıbını streç filmle kaplayın. Kabak dilimlerinin yarısını dizin.
  • Üzerine patlıcan ve biber dilimlerinin yarısını dizin.
  • Mantarlı karışımı dökün.
  • Kalan kabak, patlıcan ve biber dilimlerini sırasıyla yerleştirin

  • Yaprak jelatinleri 10 dakika önceden soğuk suda bekletin
  • 100gr suyu 3 dakika 80°C 1 Hız ısıtın
  • Suyu sıkılmış jelatini ekleyip 10 saniye 3 Hız çırpın
  • Salça, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip 10 saniye daha 3 Hız çırpın. Baton kek kalıbındaki sebzelerin üzerine dökün
  • 1 gün buzdolabında bekletin
  • Ters çevirip dilimleyerek servis yapın

Afiyet olsun...

Sebzeli terin çabuk suyunu saldığı için buzdolabından çıkardıktan sonra fazla vakit kaybetmeden servis yapın

Sofra Dergisi'ndeki bir tariften alınmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder