Nihayet eli yüzü düzgün diyet bir tatlı tarifi. Muhallebi ne şeker ne de margarin içeriyor! Açıkçası denemeden önce lezzet açısından biraz karamsardım ama ilk kaşığı alır almaz çok beğendik. Yapması çok basit olan bu tarif için malzemeler ve prosedür şöyle:
Muhallebi için:
20gr pirinç unu
30gr buğday nişastası
75gr un
200gr su
1 litre yarım yağlı süt
Üzeri için:
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Tarçın
- Su, pirinç unu, buğday nişastası ve unu 30 saniye 3-4 Hız çırpın
- Sütü ilave edip 10 dakika 90ºC 4 Hız pişirin
- 4 dakika daha 100ºC 4 Hız pişirin
- Muhallebiyi önceden ıslattığınız geniş bir kalıba dökün (ben 20x30cm bir kalıp kullandım) ve ılınmaya bırakın
- Ilındıktan sonra buzdolabına alıp 2-3 saat soğumaya bırakın
- Muhallebiyi 8 eşit porsiyona kesip tabaklara alın
- Herbirinin ortasına keskin bir bıçağın ucuyla artı işareti çizin.
- Üzerlerine tarçın serpin. Birkaç tatlı kaşığı pekmez dökün ve son olarak ceviz serptikten sonra servis yapın
Afiyet olsun
Not: Pekmez, tarçın ve cevizleri tam servis yapmadan önce ekleyin.
Alev Kaman'ın Modern Türk Mutfağı adlı kitabından adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder