600gr tavuk göğüs
Un
30gr margarin ya da tereyağı
10gr sızma zeytinyağı
250gr kaynar su
20gr Thermomix sebze konsantresi
55gr kapari, yıkanıp suyu süzülmüş
1 limon, kabuklarıyla beraber ince dilimlenmiş
Karabiber, Tuz
Arzuya göre kıyılmış taze nane ya da fesleğen
- Tavuk etini orta büyüklükte küp küp doğrayın ve una bulayın
- Margarin ve zeytinyağını 3 dakika 90ºC 2 Hız ısıtın
- Tavuk etlerini ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçerek 3 dakika 90ºC Kaşık Hızında soteleyin
- Kaynar su ve sebze konsantresini ekleyip SYTÇ ile 10 dakika 90ºC Kaşık Hızında pişirin
- Kapari, limon dilimleri, karabiber ve gerekirse tuz ekleyin. (Ben tuz eklemedim)
- SYTÇ ile 3 dakika 90ºC Kaşık Hızında pişirdikten sonra tabaklara servis yapın. Üzerine kıyılmış fesleğen serpin.
Afiyet olsun...
Lezzet Dergisindeki bir tariften uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder