13.08.2010

Limon ve Kaparili Tavuk

CLICK FOR ENGLISH
   

600gr tavuk göğüs
Un
30gr margarin ya da tereyağı
10gr sızma zeytinyağı
250gr kaynar su
20gr Thermomix sebze konsantresi
55gr kapari, yıkanıp suyu süzülmüş
1 limon, kabuklarıyla beraber ince dilimlenmiş
Karabiber, Tuz
Arzuya göre kıyılmış taze nane ya da fesleğen

  • Tavuk etini orta büyüklükte küp küp doğrayın ve una bulayın
  • Margarin ve zeytinyağını 3 dakika 90ºC 2 Hız ısıtın
  • Tavuk etlerini ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçerek 3 dakika 90ºC Kaşık Hızında soteleyin
  • Kaynar su ve sebze konsantresini ekleyip SYTÇ ile 10 dakika 90ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Kapari, limon dilimleri, karabiber ve gerekirse tuz ekleyin. (Ben tuz eklemedim)
  • SYTÇ ile 3 dakika 90ºC Kaşık Hızında pişirdikten sonra tabaklara servis yapın. Üzerine kıyılmış fesleğen serpin.

Afiyet olsun...

Lezzet Dergisindeki bir tariften uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder