3.08.2010

Çilekli Cheesecake

CLICK FOR ENGLISH

Hem hazırlaması hem de fotoğrafı biraz aceleye geldi. Tekrar yaptığımda bu harika cheesecake'e yakışan başka bir fotoğraf çekip yükleyeceğime and içerim :)


Tabanı için:
180gr bisküvi (ben yarı yarıya pötibör ve digestive bisküvileri kullandım)
80gr tereyağı (kabaca doğrayın)

Peynirli Karışım:
1 limon kabuğu (yıkanmış, kurulanmış, kabaca doğranmış)
150gr şeker
400gr ricotta
250gr mascarpone
3 yumurta
40gr taze sıkılmış limon suyu

Çilekli Sos:
3 yaprak jelatin
400gr çilek
100gr şeker
40gr taze sıkılmış limon suyu

  • Tereyağını 3-4 dakika 80°C 2 Hız eritin.
  • Bisküvileri ekleyip 5 saniye 7 Hız öğütün
  • Yağlı kağıt serili 24cm çapında bir kek kalıbına ellerinizle bastırarak yayın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin

  • Hazneyi yıkamadan limon kabuğunu koyup 7 saniye 7-8 Hız doğrayın. 
  • Şekeri ekleyip 5 saniye 8 Hız toz haline getirin
  • Ricotta ve mascarpone peynirlerini ekleyip 20 saniye 5 Hız karıştırın
  • Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip 20 saniye daha 5 Hız karıştırın

  • Kek kalıbını dolaptan çıkarıp peynirli karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün
  • Önceden 160°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Isıyı 180°C'ye arttırarak 20 dakika daha pişirin
  • Sönmüş fırının içinde soğumaya bırakın

  • Yaprak jelatinleri 10 dakika soğuk su dolu bir kapta bekletin
  • Temiz ve kuru hazneye çilekleri koyup şeker ve limon suyunu ekleyin ve 7 dakika 70°C 4 Hız pişirin. 
  • Yaprak jelatinlerin suyunu elinizle iyice sıktıktan sonra ekleyip 30 saniye 4 Hız çırpın.
  • Ilınmış cheesecake üzerine döküp buzdolabında 1 gün dinlenmeye bırakın

  • İsterseniz servis yapmadan önce taze çileklerle süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun....

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder