Hem hazırlaması hem de fotoğrafı biraz aceleye geldi. Tekrar yaptığımda bu harika cheesecake'e yakışan başka bir fotoğraf çekip yükleyeceğime and içerim :)
Tabanı için:
180gr bisküvi (ben yarı yarıya pötibör ve digestive bisküvileri kullandım)
80gr tereyağı (kabaca doğrayın)
Peynirli Karışım:
1 limon kabuğu (yıkanmış, kurulanmış, kabaca doğranmış)
150gr şeker
400gr ricotta
250gr mascarpone
3 yumurta
40gr taze sıkılmış limon suyu
Çilekli Sos:
3 yaprak jelatin
400gr çilek
100gr şeker
40gr taze sıkılmış limon suyu
- Tereyağını 3-4 dakika 80°C 2 Hız eritin.
- Bisküvileri ekleyip 5 saniye 7 Hız öğütün
- Yağlı kağıt serili 24cm çapında bir kek kalıbına ellerinizle bastırarak yayın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin
- Hazneyi yıkamadan limon kabuğunu koyup 7 saniye 7-8 Hız doğrayın.
- Şekeri ekleyip 5 saniye 8 Hız toz haline getirin
- Ricotta ve mascarpone peynirlerini ekleyip 20 saniye 5 Hız karıştırın
- Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip 20 saniye daha 5 Hız karıştırın
- Kek kalıbını dolaptan çıkarıp peynirli karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün
- Önceden 160°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Isıyı 180°C'ye arttırarak 20 dakika daha pişirin
- Sönmüş fırının içinde soğumaya bırakın
- Yaprak jelatinleri 10 dakika soğuk su dolu bir kapta bekletin
- Temiz ve kuru hazneye çilekleri koyup şeker ve limon suyunu ekleyin ve 7 dakika 70°C 4 Hız pişirin.
- Yaprak jelatinlerin suyunu elinizle iyice sıktıktan sonra ekleyip 30 saniye 4 Hız çırpın.
- Ilınmış cheesecake üzerine döküp buzdolabında 1 gün dinlenmeye bırakın
- İsterseniz servis yapmadan önce taze çileklerle süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun....
Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder