19.08.2010

Tavuklu Mercimek Salatası

CLICK FOR ENGLISH
   

Hafif ama doyurucu ve lezzetli bir tarif arıyorsanız Tavuklu Mercimek Salatası tam size göre...

4 kişilik
1 litre su
35gr Thermomix Sebze Konsantresi
250gr yeşil mercimek
500gr tavuk göğüs fileto
Tuz, taze çekilmiş karabiber
300gr havuç
250gr kiraz domates, dörde doğranmış
25gr maydanoz yaprağı
1 kırmızı elma

Sos için:
20gr sebze suyu
30gr zeytinyağı
20gr hardal
20gr beyaz şarap sirkesi

  • Mercimekleri kullanmadan önce yıkayın ve 2 saat kadar soğuk su dolu bir kapta bekletin.

  • Hazneye su ve sebze konsantresini koyup 10 saniye 4 Hız karıştırdıktan sonra 10 dakika 100ºC 2 Hız ısıtın.
  • Sebze suyu ısınırken havuçları yuvarlak ince dilimler halinde doğrayıp Varoma Kabına koyun
  • Yağlı kağıdı su altında ıslatıp suyunu elinizle iyice sıkın (kağıdı yırtmadan dikkatlice sıkın) ve Varoma tepsisine yerleştirin.
  • Tavukları tuzlayıp biberleyin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Yağlı kağıdı tavukların üzerine katlayarak kapatın. 

  • Hazırladığınız sebze suyundan 20 gramını sos için kenara alın
  • Suda beklettiğiniz mercimeklerin suyunu süzdükten sonra hazneye koyun. Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirerek Varoma Kapağını örtün.
  • Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 30 dakika Varoma Isısında Kaşık Hızında pişirin
  • Pişen mercimeklerin suyunu süzüp derin bir kaba alın ve soğumaya bırakın (İsterseniz sebze suyunu atmayıp daha sonra çorba yaparken kullanabilirsiniz)
  • Mercimeklerin üzerine domatesleri ekleyin
  • Havuçları ayrı bir kaba alın
  • Hazneyi soğuk suyla kabaca yıkadıktan sonra maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayın.
  • Maydanozun yaklaşık 1/3'ini havuçların üzerine ekleyin. Çok az yağ gezdirip tuz serpin ve karıştırın
  • Maydanozun kalan 2/3'ünü mercimeklerin üzerine ekleyin

  • Hazneyi bir kez daha kabaca çalkalayın.
  • Bütün sos malzemelerini hazneye koyup 15 saniye 3 Hız çırpın.

  • Elmayı dörde bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince dilimleyin ve ayrı bir kaba alın. Sosu elmaların üzerine dökün ve harmanlayın
  • Elma dilimlerini tabağı süslemek için kenara ayırın ve sosu mercimeklerin üzerine dökün. Taze çekilmiş karabiber ekleyip karıştırın

  • Tavukları şeritler halinde dilimleyin
  • Servis tabağına mercimeği ve yanına havucu koyun. Mercimeğin üzerine tavuk ve elma dilimlerini dizip servis yapın
  • Soğuk ya da ılık servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun

Mutfak Rehberi Dergisi'ndeki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder