Hafif ama doyurucu ve lezzetli bir tarif arıyorsanız Tavuklu Mercimek Salatası tam size göre...
4 kişilik
1 litre su
35gr Thermomix Sebze Konsantresi
250gr yeşil mercimek
500gr tavuk göğüs fileto
Tuz, taze çekilmiş karabiber
300gr havuç
250gr kiraz domates, dörde doğranmış
25gr maydanoz yaprağı
1 kırmızı elma
Sos için:
20gr sebze suyu
30gr zeytinyağı
20gr hardal
20gr beyaz şarap sirkesi
- Mercimekleri kullanmadan önce yıkayın ve 2 saat kadar soğuk su dolu bir kapta bekletin.
- Hazneye su ve sebze konsantresini koyup 10 saniye 4 Hız karıştırdıktan sonra 10 dakika 100ºC 2 Hız ısıtın.
- Sebze suyu ısınırken havuçları yuvarlak ince dilimler halinde doğrayıp Varoma Kabına koyun
- Yağlı kağıdı su altında ıslatıp suyunu elinizle iyice sıkın (kağıdı yırtmadan dikkatlice sıkın) ve Varoma tepsisine yerleştirin.
- Tavukları tuzlayıp biberleyin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Yağlı kağıdı tavukların üzerine katlayarak kapatın.
- Hazırladığınız sebze suyundan 20 gramını sos için kenara alın
- Suda beklettiğiniz mercimeklerin suyunu süzdükten sonra hazneye koyun. Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirerek Varoma Kapağını örtün.
- Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 30 dakika Varoma Isısında Kaşık Hızında pişirin
- Pişen mercimeklerin suyunu süzüp derin bir kaba alın ve soğumaya bırakın (İsterseniz sebze suyunu atmayıp daha sonra çorba yaparken kullanabilirsiniz)
- Mercimeklerin üzerine domatesleri ekleyin
- Havuçları ayrı bir kaba alın
- Hazneyi soğuk suyla kabaca yıkadıktan sonra maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayın.
- Maydanozun yaklaşık 1/3'ini havuçların üzerine ekleyin. Çok az yağ gezdirip tuz serpin ve karıştırın
- Maydanozun kalan 2/3'ünü mercimeklerin üzerine ekleyin
- Hazneyi bir kez daha kabaca çalkalayın.
- Bütün sos malzemelerini hazneye koyup 15 saniye 3 Hız çırpın.
- Elmayı dörde bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince dilimleyin ve ayrı bir kaba alın. Sosu elmaların üzerine dökün ve harmanlayın
- Elma dilimlerini tabağı süslemek için kenara ayırın ve sosu mercimeklerin üzerine dökün. Taze çekilmiş karabiber ekleyip karıştırın
- Tavukları şeritler halinde dilimleyin
- Servis tabağına mercimeği ve yanına havucu koyun. Mercimeğin üzerine tavuk ve elma dilimlerini dizip servis yapın
- Soğuk ya da ılık servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Mutfak Rehberi Dergisi'ndeki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder