5.08.2010

Körili Sos Eşliğinde Buharda Köfte, Biber ve Pilav

CLICK FOR ENGLISH
 

Aynı anda herşeyi pişirebildiğiniz pratik ve çok lezzetli bir tarif. Çok kısa bir zamanda tüm öğlen ya da akşam yemeğiniz hazır olacak. Hem damağa hem göze hitap eden bu tarif için gerekli malzemeler ve prosedür şöyle:

Köfte Harcı:
1 diş sarımsak
1 adet dörde doğranmış arpacık soğanı (ya da taze yeşil soğan)
500gr kıyma
50gr galeta unu (ya da 3 dilim ekmek)
Galeta unu (ya da ekmekleri) ıslatmak için biraz süt
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kuru mercanköşk
1 tatlı kaşığı hardal

Biber ve Pilav:
600gr yeşil, sarı, kırmızı biber
300gr pirinç

Körili Sos:
5-10gr maydanoz yaprağı
20gr Thermomix Sebze Konsantresi
30gr margarin ya da tereyağı
30gr un
3 tatlı kaşığı köri
Bir tutam şeker
20gr limon suyu
100gr krema

Opsiyonel
Aynı anda Varoma Tepsisinde pişirmek için arzu ettiğiniz doğranmış sebzeler

Pişirmek için:
900gr su
Tuz

  • Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın
  • Biberleri ince şeritler halinde doğrayın ve 2/3'sini Varoma Kabına yerleştirin.

  • Sarımsak ve soğanı 10 saniye 6 Hız doğrayın
  • Sütle ıslatılıp daha sonra elinizle sıkarak suyu iyice süzülmüş galeta unu ile kıyma, yumurta, tuz, karabiber, mercanköşk ve hardalı ekleyip 30 saniye 4 Hız yoğurun ve ayrı bir kaba alın

    • Hazneyi yıkamadan 900gr su ve tuz ekleyin. Buhar sepetini takın. Suyu 10 dakika 100°C 1 Hız kaynatın

      • Suyun kaynamasını beklerken köfteleri hazırlayıp Varoma Kabındaki biberlerin üzerine dizin
      • Kenara ayırdığınız biberleri köftelerin üzerine dağıtın 
      • Arzu ederseniz Varoma tepsisine doğranmış sebzeler de koyabilirsiniz. (Ben 1 havuç, 1 yeşil kabak ve 3 büyük portobello mantarını doğrayıp Varoma Tepsisine koydum)
      • Varoma Kabını (ve eğer başka sebzeler de pişiriyorsanız Varoma Tepsisini) haznenin üzerine yerleştirip Varoma Kapağını kapatın.
      • Toplam 20-25 dakika Varoma Isısında 1 Hızda pişirin. (Pişirmeye başladıktan 5 dakika sonra Varoma Kapağındaki delikten pirinci dökün ve pişirmeye devam edin. Ben toplamda 23 dakika pişirdim)

        • Pirinci kapaklı ayrı bir kaba alıp kapağını örterek sıcak tutun
        • Varoma Kabı (ve Varoma Tepsisini) kenara alıp Varoma Kapağını açmadan sıcak tutun
        • Kelebek parçasını takın. Haznede kalan suya sebze konsantresi, maydanoz, margarin, un, köri ve limon suyunu ekleyip Ölçü Kabı ile örterek 5 dakika 80°C 4 Hızda pişirin. (Pişmeye başladıktan 4 dakika sonra Hızı 2'ye düşürüp Kapaktaki delikten kremayı dökün.

        • Pilavın üzerine 5-7 yemek kaşığı sos gezdirip karıştırın.
        • Pilavı tabaklara servis edin
        • Üzerine biberleri ve köfteleri dizin. En üste körili sostan gezdirip servis yapın.

        Afiyet olsun...

        Tarifin orijinaline buradan ya da şuradan ulaşabilirsiniz

        Hiç yorum yok:

        Yorum Gönder