10.08.2010

Tavuk Salatası

CLICK FOR ENGLISH
 

Sıcak yaz günleri için harika bir seçenek. İster pikniğe ister plaja götürmek için hazırlayabilirsiniz. Eğer öğle yemeğinizi kendiniz hazırlamayı tercih ediyorsanız rahatlıkla akşamdan hazırlayıp sabah işe giderken yanınıza alabilirsiniz. Hem lezzetli hem hafif olması da bir diğer avantajı..

25 çekirdeksiz zeytin
70gr kaşar peynir, kabaca doğranmış
50gr rokfor ya da gorgonzola peyniri
450gr tavuk göğsü fileto
250gr mantar, dilimlenmiş
130gr kırmızı biber, küçük doğranmış
130gr havuç, küçük doğranmış
1 dal biberiye
3-4 yaprak adaçayı
1 litre su
1/2 limon
Tuz
100gr mısır konservesi (suyu süzülmüş)
150gr kiraz domates, ikiye doğranmış
20gr sızma zeytinyağı

  • Zeytinleri 1 saniye 4-5 Hız doğrayın. Daha küçük doğramak istiyorsanız bir kez daha tekrar edin, ayrı bir tabağa alın
  • Peynirleri 4 saniye 5-6 Hız doğrayın, zeytinlerin yanına alın
  • Mantar, kırmızı biber ve havuçları Varoma Kabına koyun.
  • Yağlı kağıdı suyla ıslatın sonra suyunu dikkatlice kağıdı yırtmadan sıkın. Varoma tepsisi üzerine yerleştirin
  • Tavukları dizip üzerlerine adaçayı yaprakları ile biberiyeyi koyun ve yağlı kağıdı üzerine katlayarak kapatın. Varoma kapağı ile örtün
  • Hazneye su, tuz ve limon koyun. Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirip Varoma Isısında 20 dakika 1 Hızda pişirin
  • Tavukları dilimleyin. Ilındıktan sonra bütün malzemeleri (tavuk, sebzeler, zeytin, peynir, mısır ve kiraz domatesler) derin bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip karıştırın. Buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra tabaklara servis yapın.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder