24.08.2010

Bezelyeli Yahni

CLICK FOR ENGLISH
   

1 soğan, dörde bölünmüş (100gr)
1 kereviz sapı, kabaca doğranmış (80gr)
1 havuç, kabaca doğranmış (100gr)
40gr sızma zeytinyağı
600gr dana/sığır eti, 3-3,5cm küp küp doğranmış
Un
100gr beyaz şarap
200gr küp küp doğranmış domates veya domates konservesi
Tuz
Pul biber (arzuya göre)
300gr dondurulmuş bezelye

  • Hazneye soğan, kereviz sapı ve havucu koyup 5 saniye 7 Hız doğrayın ve spatulayla ortada toplayın
  • Zeytinyağı ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız kavurun
  • Küp küp doğradığınız eti unlayın. Hazneye koyup Ölçü Kapağı açık olarak Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonu (SYTÇ) ile 5 dakika Varoma Isısı Kaşık Hızında kavurun
  • Beyaz şarabı ekleyip 5 dakika daha Ölçü Kapağı açık şekilde SYTÇ ile Varoma Isısı Kaşık Hızında pişirin
  • Domates, tuz, pul biber ekleyip SYTÇ ile 20 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Bezelyeleri ekleyin ve SYTÇ ile 20 dakika daha 100ºC Kaşık Hızında pişirin

Afiyet olsun...


Io e il mio Bimby Kitabından adapte edilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder