600gr derisi ve kılçıkları ayıklanmış balık fileto (Hazır aldım)
50g sızma zeytinyağı (Ben daha az kullandım)
20gr maydanoz yaprağı
1 yumurta
40gr galeta unu
30gr parmesan
Tuz, karabiber
150gr beyaz şarap
150gr su
30gr un
1 diş sarımsak
- Balık filetoları yıkayıp kurulayın ve temiz tezgah üzerine sererek 10gr zeytinyağı ile fırçalayın.
- Parmesanı hızı 2'den 9'a arttırarak 15 saniye rendeleyip kenara alın
- Maydanozu 5 saniye 7 Hız rendeleyin, spatula ile ortada toplayın, yarısını ayrı bir tabağa alın
- Haznede kalan maydanozun üzerine 50gr balık fileto, yumurta, galeta unu, parmesan rendesi, tuz ve biber ekleyip 10 saniye 5 Hız karıştırın
- Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 20 saniye daha 4 Hız karıştırın
- Elde ettiğiniz karışımı balıkların üzerine yayın ve balıkları rulo şeklinde sararak 10gr zeytinyağı ile yağlanmış Varoma Kabına dizin. Balıkların üzerine fırçayla yağ sürün
- Hazneyi yıkamaya gerek olmadan şarap, su, un, sarımsak ve kenara aldığınız doğranmış maydanozu ilave edin.
- Varoma Kabını yerleştirerek 15 dakika Varoma Isısında 2 Hız pişirin
- Kalan yağı balıkların üzerine dökerek 5 dakika daha Varoma Isısında 3 Hızda pişirin
- Tabaklara alıp üzerine sos gezdirin ve yanında limon dilimleri ve maydanozla servis yapın. (Ben buharda pişirdiğim kuşkonmaz ile servis yaptım)
Afiyet olsun...
Io e il mio Bimby Kitabındaki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder