26.08.2010

Maydanozlu Mantar Eşliğinde Pastırmalı Tavuk Köftesi

CLICK FOR ENGLISH
   
 

Çok sevdiğim Hepsi Bir Arada tariflerinden biri. Bu lezzetli tarifle aynı anda hem köftenizi hem de sebze garnitürünüzü aynı anda hazırlayıp zamandan kazanabilirsiniz

50gr parmesan
500gr tavuk göğüs
200gr ricotta peyniri
1 yumurta sarısı
Tuz, muskat
100gr ince dilimlenmiş çemensiz pastırma ya da jambon
20gr maydanoz yaprağı
1-2 diş sarımsak
25gr sızma zeytinyağı
500gr dilimlenmiş mantar
250gr su
Tuz


  • Parmesanı kabaca doğrayarak hazneye alın ve hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkararak 15 saniye rendeleyin
  • Tavuk etinin kemik ve sinirlerini ayıklayıp orta büyüklükte küp küp doğrayın
  • TM31, 6 Hızda çalışır haldeyken kapaktaki delikten tavuk etini ekleyin ve 50 saniye doğrayın
  • Ricotta, yumurta sarısı, tuz ve muskat ekleyip 50 saniye 4 Hızda karıştırın ve aynı zamanda Thermomix Spatulası ile de karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz
  • Pastırma dilimlerini temiz mutfak tezgahı ya da yağlı kağıt üzerine yan yana (hafif üst üste gelecek şekilde) dizin
  • Tavuklu karışımı pastırma dilimlerinin üzerine alın, Varoma Kabının boyutunu gözönünde tutarak dikdörtgen şekil verin (Ellerinizle çalışmayı tercih ediyorsanız ellerinizi suyla ıslatın)
  • Pastırma dilimlerini tavuk köftesinin üzerine kapatıp güzelce kaplayın ve Varoma Kabına alın

  • Yıkayıp kuruladığınız hazneye maydanoz ve sarımsağı koyarak 5 saniye 7 Hız doğrayın
  • Zeytinyağını ilave edip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Dilimlediğiniz mantarları ve suyu ekleyip tuzunu ayarlayın.
  • Varoma Kabını haznenin üzerine yerleştirip Varoma Kapağı ile örtün.
  • Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonunu seçerek 30-35 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin.
  • Köfteyi dilimleyip yanına mantar koyarak tabaklara servis yapın

Afiyet olsun.


Not: Mantarın pişme suyunu kenara alıp çorba yaparken kullanabilirsiniz

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder