2.08.2010

Ayçekirdekli Ekmek

CLICK FOR ENGLISH  


200gr süt
100gr su
20gr yaş maya
5gr şeker
80gr zeytinyağı
100gr yoğurt
250gr tam buğday unu
380gr beyaz un
70gr çekilmiş ceviz
10gr tuz

Üzeri için
75gr yoğurt
20gr zeytinyağı
1-2 avuç ayıklanmış ayçekirdeği

  • Süt ve suyu 1 dakika 37°C 1 Hız ısıtın
  • Yaş maya ve şekeri ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın
  • Zeytinyağı ve yogurdu ekleyip 10 saniye 3-4 Hız karıştırın
  • Tam buğday ununu ekleyip 15 saniye 3 Hız karıştırın
  • Beyaz un, ceviz ve tuzu ekleyip 30 saniye 3 Hız karıştırın
  • 5 dakika Yoğurma Modunda yoğurun
  • Ölçü kapağını kapatarak haznenin içinde 45 dakika - 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamuru 2 dakika daha Yoğurma Modunda yoğurun. Yumuşak yapışkan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz
  • Yuvarlak bir kek ya da tart kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp fırçayla hafif yağlayın (Ben 28cm çapında kalıp kullandım)
  • Hamuru kalıba alıp ellerinizle yayın. (Daha kolay çalışmak için ellerinizi ıslatın)
  • Üzerine sürmek için yoğurt ve zeytinyağını 10 saniye 3 Hız çırpın. Fırçayla ekmeğin üzerine sürüp ayçekirdeği serpin ve yarım saat daha mayalanmaya bırakın
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder