4.08.2010

Tam Buğday Unlu Sandviç

CLICK FOR ENGLISH
 

250gr süt
20gr yaş maya
10gr şeker
200gr tam buğday unu
350gr beyaz un
60gr zeytinyağı
1 yumurta
10gr tuz

1 yumurta sarısı
Arzuya göre çörek otu, susam, haşhaş....vb

  • Sütü 1 dakika 37°C ısıtın
  • Maya ve şekeri ekleyip 4 saniye 4 Hız çırpın
  • Tam buğday unu, beyaz un (eleyerek), zeytinyağı, yumurta ve tuz ekleyip 4 dakika Yoğurma Modunda yoğurun
  • Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartıp elinizde yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalandıktan sonra üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu ve susam serpin
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin

Afiyet olsun...
 
Tarif Io e il mio Bimby kitabından üzerinde birkaç değişiklik yaparak adapte edilmiştir

Not: Ben orta büyüklükte hazırlamak istediğim için yaklaşık herbiri yaklaşık 65gr'dan toplam 15 sandviç hazırladım. Arzuya göre mini sandviç şeklinde de hazırlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder