250gr süt
20gr yaş maya
10gr şeker
200gr tam buğday unu
350gr beyaz un
60gr zeytinyağı
1 yumurta
10gr tuz
1 yumurta sarısı
Arzuya göre çörek otu, susam, haşhaş....vb
- Sütü 1 dakika 37°C ısıtın
- Maya ve şekeri ekleyip 4 saniye 4 Hız çırpın
- Tam buğday unu, beyaz un (eleyerek), zeytinyağı, yumurta ve tuz ekleyip 4 dakika Yoğurma Modunda yoğurun
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartıp elinizde yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 1 saat mayalanmaya bırakın
- Mayalandıktan sonra üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu ve susam serpin
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
Afiyet olsun...
Tarif Io e il mio Bimby kitabından üzerinde birkaç değişiklik yaparak adapte edilmiştir
Not: Ben orta büyüklükte hazırlamak istediğim için yaklaşık herbiri yaklaşık 65gr'dan toplam 15 sandviç hazırladım. Arzuya göre mini sandviç şeklinde de hazırlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder