24.01.2011

Armut ve Gorgonzola Peynirli Risotto

CLICK FOR ENGLISH
   
 
60g soğan (dörde doğranmış)
30gr sızma zeytinyağı
350gr Carnaroli pirinci (ya da Arborio)
50gr beyaz şarap
800gr kaynar su
1 yemek kaşığı Thermomix Sebze Konsantresi
200gr gorgonzola (küp küp doğranmış)
200gr armut (küp küp doğranmış)
30gr tereyağı (ben kullanmadım)

Arzuya göre üzerine serpmek için parmesan rendesi ve süslemek için armut dilimleri
 
  • Soğanı 5 saniye 7 Hız doğrayın. Spatula ortada toplayın
  • Yağı ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Pirinci ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) fonksiyonunu seçin ve 3 dakika daha 100ºC 1 Hız pişirin
  • Şarabı ekleyin. SYTÇ ile 1 dakika 100ºC 1 Hız pişirin (Ölçü kapağı ile örtmeden)
  • Kaynar su ve Thermomix sebze konsantresini ekleyerek SYTÇ ile 11 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Doğranmış armut ve peyniri ekleyin. SYTÇ ile 2 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Derin bir kaba alıp tereyağı ekleyerek karıştırın
  • Tabaklara servis yapın. Arzu ederseniz üzerini armut dilimleri ile süsleyin

Üstünde değişiklikler yaparak Bimby-Il Riso kitabındaki Risotto Pere e Gorgonzola adlı tariften uyarlanmıştır

  

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder