12.01.2011

Sütlü ve Cevizli Ekmek

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO


İçindekiler:
270gr tam yağlı süt (70 + 200)
15gr yaş maya
500gr ekmek unu (100 + 400)
15gr bal
10gr tuz
120gr ceviz
Zeytinyağı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt


Yapılışı:


  • Hazneye 70gr süt koyup 30 saniye 37ºC 1 Hız ısıtın.
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
  • 100gr un ekleyip 1 dakika yoğurma modunda yoğurun
  • Ölçü kapağı ile örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın

  • 400gr un, bal, tuz ve kalan 200gr sütü ekleyip 3 dakika yoğurun
  • Cevizleri ekleyip 1,5 dakika yoğurun
  • Derin bir kabı zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru yağladığınız kaba alarak üzerini streç filmle örtün ve 40 dakika mayalanmaya bırakın

  • Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün. Herbirini rulo şeklinde yuvarlayın ve saç örgüsü gibi örün. Uç kısımları kıvırarak alta katlayın
 

  • Yağlı kağıt serili baton kek kalıbına alıp üzerini temiz nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın

  • Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı sütle çırpıp ekmeğin üzerine sürün
  • Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin
  • Fırından alıp kalıptan çıkartın. Izgara teli üzerine yerleştirip sönmüş fırında soğuyana kadar bekletin


Afiyet olsun...



Sara Papa'nın Tutta la Bonta del Pane kitabındaki Pane in Cassetta al Latte e Noci tarifinden üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder