28.03.2011

Kiev Usulü Tavuk

CLICK FOR ENGLISH



Chelsea geçen sene yayınladığım Cordon Bleu tarifinden yola çıkarak bu bu leziz tavuk köftelerini hazırladı. (Paylaşım ve adaptasyon için teşekkürler Chelsea)

Denemek üzere not ettiğim bu versiyonu bir kenarda unutmuşum. Geçen gün aklıma gelince hemen yapmaya karar verdim.


Kiev Tavuk Köftesi için
100gr parmesan (kabaca doğranmış)
500gr tavuk göğsü (kabaca doğranmış)
1 yumurta
20gr un
1/2 çay kaşığı tuz

Sarımsaklı Tereyağı
5gr maydanoz yaprağı
2-3 diş sarımsak (benim damak tadıma göre 1 büyük ya da 2 küçük yeterlidir)
80gr tereyağı (kullanmadan 5-10 dakika önce dolaptan çıkartılıp doğranmış)

Üzeri için:

1 yumurta (çırpılmış)
Galeta unu
Sızma Zeytinyağı

  • Parmesanı Hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 15 saniye rendeleyip ayrı bir tabağa alın
  • Maydanoz ve sarımsağı 5 saniye 7 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın
  • Tereyağını ekleyip 30 saniye 5 Hız karıştırın ve ayrı bir tabağa alın. 6 eşit parçaya bölün 


  • Tavuğu 30 saniye 4 Hız kıyma haline getirin
  • Parmesan rendesi, yumurta, un ve tuz ekleyip 30 saniye 4 Hız karıştırın
  • 12 eşit parçaya bölün. Herbirini elinizle bastırarak yaklaşık 10cm çapında açın. Daha rahat çalışmak için ellerinizi ıslatın.
  • 6 tanesinin ortasına sarımsaklı tereyağı yayın ve üzerlerini kalan 6 köfteyle kapatın. Pişirme esnasında sızıntı olmaması için kenarlarını güzelce kapatmayı ihmal etmeyin

    • Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp fırçayla biraz zeytinyağı sürün
    • Kiev köfteleri önce çırpılmış yumurta sonra galeta ununa bulayıp tepsiye dizin

    • Üzerlerine çok az yağ gezdirin
    • Önceden 180°C ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. (15 dakika geçtikten sonra çevirip 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin)

    Afiyet olsun...




    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder