14.03.2011

Patatesli Sandviç Ekmeği

CLICK FOR ENGLISH

 
İster yemek yanında, ister kahvaltıda, isterse sandviç yaparak yiyebileceğiniz yumuşacık bir ekmek tarifi. Herkese tavsiye ederim.

Patates olarak eski patates kullanılması daha iyi sonuç verecektir


180gr süt
15gr yaş maya
440gr ekmeklik un
110gr haşlanmış patates (kabukları soyulmuş, soğumuş, doğranmış)
25gr tereyağı (doğranmış)
5gr tuz


Not: Ben patatesi buharda pişirdim. Hazneye 600gr su koyup Buhar Sepetini takarak doğradığım patatesleri içine koydum ve Ölçü Kapağı kapalı olarak 20 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirdim.


  • Hazneye süt koyup 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
  • Elenmiş un, haşlanmış patates, tereyağı ve tuz ekleyip 4 dakika yoğurun
  • Derin bir kaba alıp 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamur 9 bezeye bölün. (herbiri yaklaşık 85gr)
  • Bezeleri düzgünce yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin
  • Üzerlerine hafif bastırarak biraz düzleştirin

  • Temiz bir bezle örtüp 30 dakika daha mayalanmaya bırakın
  • Önceden 220ºC ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
  • Izgara teli üzerinde soğumaya bırakın

Afiyet olsun...


Üzerinde değişiklikler yaparak Pane Fatto in Casa Kitabındaki Panini di Patata başlıklı tariften adapte edilmiştir

2 yorum: