2.03.2011

Otlu Rulo Ekmek

CLICK FOR ENGLISH

  
Hamur Malzemesi
200gr süt
10gr bal
15gr yaş maya
250gr un
250gr ekmeklik un
50gr eritilmiş margarin (ılınmış)
1 yumurta
5gr tuz

İç malzemesi
1 iyice ezilmiş sarımsak
20gr sızma zeytinyağı
1 yumurta sarısı

100gr taze karışık otlar (maydanoz, frenk soğanı, fesleğen ve birkaç yaprak ıspanak)
Bir tutam mercanköşk ya da kekik
70gr kuruyemiş (fındık, ceviz, badem, şam fıstığı)
100gr çekirdeği çıkartılmış yeşil zeytin

Üzeri için
1 küçük fincan kahve (önceden hazırlanıp oda sıcaklığına soğutulmuş)

  • Süt ve balı hazneye koyup 1 dakika 37ºC 2 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
  • Unları eleyerek ekleyin. Erimiş tereyağı, yumurta ve tuzu da ilave edip 4 dakika yoğurma modunda yoğurun
  • Yağladığınız derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın

  • Bir kapta sarımsak, zeytinyağı ve yumurta sarısını karıştırıp kenarda bekletin

  • Otları hazneye koyun. 7 saniye 7 Hız doğrayın
  • Kuruyemiş ve zeytinleri ekleyip 3 saniye 4-5 Hız karıştırın

  • Mayalanan hamuru yağlı kağıt üzerinde oklavayla açın.

  • Üzerine sarımsaklı sosu sürün ve otlu karışımı yayın (otlu karışımdan 1 ya da 2 kaşık kadarını kenara ayırın)

  • Şekildeki gibi katlayın. 

  • Üzerine kenara ayırdığınız otlu karışımı sürün

  • Şekildeki gibi katlayın ve yağlı kağıt ile birlikte kalıba alın (Ben 11 x 30 x 4 cm boyutunda bir kalıp kullandım ama biraz daha büyük ya da en azından biraz daha derince bir kalıp daha iyi olabilir diye düşünüyorum)


  • Üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın
  • Fırçayla kahve sürün ve 180ºC ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin (kahvenin tamamını kullanmak zorunda değilsiniz)
  • Fırından alıp ılınmaya bırakın

Afiyet olsun....



Sara Papa'nın Tutta la Bontà del Pane kitabında yer alan Arrotolato alle Erbe Aromatiche isimli tariften üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder