9.03.2011

Fransız Mutfağı'ndan Ratatouille

CLICK FOR ENGLISH


120gr soğan, dörde doğranmış
30gr arpacık soğanı, ikiye doğranmış
2 diş sarımsak
20gr sızma zeytinyağı
200gr yeşil kabak, 1cm dilimlenmiş
300gr patlıcan, orta büyüklükte doğranmış
100gr kırmızı biber, orta büyüklükte doğranmış
300gr domates, orta büyüklükte doğranmış
Çeşitli kurutulmuş otlar (kekik, biberiye, fesleğen, mercanköşk vb)
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
 

  • Soğan, arpacık soğanı ve sarımsakları 5-10 saniye 5 Hız doğrayın ve spatula ile ortada toplayın
  • Yağ ilave edip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Doğranmış sebzeleri, otları, tuz ve biberi ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçerek 20 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin (Tarifte 30 dakika diyor ama bence 20 dakika yeterli)

    Servis önerisi: Et, tavuk ya da balık yanında servis edilebileceği gibi vejetaryenler üzerine parmesan vb peynir serperek servis yapabilirler


    Bu tarifin Kırıntı Hamurlu Ratatouille başlıklı versiyonu da ilginizi çekebilir



    Afiyet olsun...



    Üzerinde değişiklikler yaparak Cucinare a Modo Mio kitabındaki Ratatouille tarifinden adapte edilmiştir.

      
     

    2 yorum:

    1. ben ratatouille yi oglumun seyrettigi bir çizgi filmden hatırlıyorum.denemek isterim.ellerine saglık.

      YanıtlaSil
    2. Evet akla gelen ilk o oluyor, ben de izlemiştim :)

      YanıtlaSil