15.03.2011

Kırıntı Hamurlu Ratatouille

CLICK FOR ENGLISH


Birkaç gün önce Ratatouille tarifi vermiştim. Bugün de çok lezzetli olan kırıntı hamurlu versiyonunu yayınlıyorum. Denemenizi tavsiye ederim.

150gr un
10gr tuz
75gr tereyağı, doğranmış
Arzu edilirse çeşitli kurutulmuş otlar (kekik, fesleğen, biberiye, mercanköşk vb)

Önceden hazırlanmış Ratatouille sebze yemeği

  • Ratatouille'i tarifine göre 15-20 dakika pişirin ve bir fırına dayanıklı bir kaba alın


  • Temiz ve kuru hazneye un, tuz, tereyağı ve kurutulmuş otları koyup 1 dakika 3 Hız karıştırın
  • Hazırladığınız kırıntı hamurunu Ratatouille üzerine elinizle serpiştirerek yayın

  • Önceden 220ºC ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin

Afiyet olsun...


Cucinare a Modo Mio kitabındaki Ratatoille tarifinden üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder