3.03.2011

Ricotta ve Çikolatalı Tart

CLICK FOR ENGLISH


Kesinlikle Top 10 listemize giren bir tart tarifi !!!
Orijinal tarifle yapılan tartın daha sert bir sonuç verdiği için ikinci kez yaptığımda Nutellalı Tart yazısında verdiğim tart tarifini kullanarak yapmayı denedim ve sonucu daha tatmin edici buldum

Umarım siz de beğenirsiniz..



Tart hamuru
150gr kavrulmuş fındık
300gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
100gr şeker
150gr tereyağı
1 yumurta + 1 yumurta sarısı


İç malzemesi
500gr ricotta
100gr şeker
1 paket vanilya
30gr süt
150gr bitter çikolata

  • Çikolatayı birkaç parçaya kırarak hazneye koyup 10 saniye 8 Hız rendeledikten sonra ayrı bir kaba alın
  • Haznede kalan çikolatayı kağıt havluyla temizleyin (Suyla yıkamayın)
  • Fındıkları 7 saniye 7 Hız toz haline getirin
  • Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, şeker, tereyağı, yumurta ve yumurta sarısını ekleyerek 50 saniye 5 Hız karıştırın. Ayrı bir kaba alıp buzdolabına koyun
  • Hazneyi yıkamaya gerek olmaksızın, ricotta, şeker, süt ve vanilyayı hazneye koyup 15 saniye 4-5 Hız karıştırın
  • 24cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıtla kaplayın
  • Tart hamuru karışımının yaklaşık 3/5'ünü elinizle ufalayarak kaba koyun (üzerine bastırmayın)

  • Kenarlardan 1cm pay bırakarak ricottalı karışımı yayın

  • Üzerine çikolatayı yayın

  • En üste kalan tart hamurunu yine üzerine bastırmadan ufalayarak yayın

  • Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
  • Fırından aldığınız tartı oda sıcaklığında soğumaya bırakın
  • Daha sonra buzdolabına alıp en az 3 saat beklettikten sonra servis yapın. (1 gün önceden hazırlarsanız daha bile iyi olacaktır)
  • Çatalla servis yapılır

Afiyet olsun....

Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften adapte edilmiştir
mey74'e paylaşım için teşekkürler

2 yorum:

  1. eminim tadı harika oolmuştur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Eylem
    Bugün misafirlerimiz var, dolayısıyla yoğun istek üzerine bugün yine yaptım ;)

    YanıtlaSil