320-400gr makarna için
1/2 limon kabuğu (yıkanıp kurulanmış, beyaz kısmı hariç doğranmış)
100gr kaşkaval peyniri (kabaca doğranmış)
1 diş sarımsak
300gr balkabağı (kabaca doğranmış)
1 pırasa ( sadece beyaz kısmı kabaca doğranmış, yaklaşık 70gr)
40gr sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
100gr su
- Limon kabuğunu 20 saniye 8 Hız rendeleyin
- Peyniri ekleyip 10 saniye 7 Hız rendeledikten sonra kenara alın
- Hazneye sarımsak, balkabağı, pırasa, tuz ve biber koyup 7 saniye 5 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın
- Zeytinyağını ekleyip 5 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Suyu ekleyip 12 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Ölçü kapağı ile kapatarak 30 saniye 8 Hız karıştırın
- Haşlayıp süzdüğünüz makarna ile sosu ocak üzerinde 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra tabaklara servis yapın.
- Üzerine peynir-limon rendesi serpin
Afiyet olsun...
Tarifin orijinaline şuradan ulaşılabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder