1.03.2011

Balkabağı ve Pırasalı Pappardelle Makarna

CLICK FOR ENGLISH



320-400gr makarna için
1/2 limon kabuğu (yıkanıp kurulanmış, beyaz kısmı hariç doğranmış)
100gr kaşkaval peyniri (kabaca doğranmış)
1 diş sarımsak
300gr balkabağı (kabaca doğranmış)
1 pırasa ( sadece beyaz kısmı kabaca doğranmış, yaklaşık 70gr)
40gr sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
100gr su


  • Limon kabuğunu 20 saniye 8 Hız rendeleyin
  • Peyniri ekleyip 10 saniye 7 Hız rendeledikten sonra kenara alın

  • Hazneye sarımsak, balkabağı, pırasa, tuz ve biber koyup 7 saniye 5 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın
  • Zeytinyağını ekleyip 5 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Suyu ekleyip 12 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Ölçü kapağı ile kapatarak 30 saniye 8 Hız karıştırın
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarna ile sosu ocak üzerinde 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra tabaklara servis yapın.
  • Üzerine peynir-limon rendesi serpin


Afiyet olsun...



Tarifin orijinaline şuradan ulaşılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder