PER ITALIANO
Kayınbiraderimin eşi Serenella, Torte e Biscotti kitabında yeralan bu çikolata kaplı tartı ilk yaptığında çok sevmiştik.
Doğumgünüm için yaptığımda tüm aşamaları fotoğraflandırıp sizlerle paylaşmak istedim.
Umarım siz de memnun kalırsınız.
Malzemeler:
Tart Hamuru
250gr un
150gr şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
120gr oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, doğranmış
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ricottalı dolgu
100gr kabuksuz badem
150gr şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
300gr ricotta
Üzeri için
150gr bitter çikolata, parça parça kırılmış
20gr tam yağlı süt
Not: Ben hem tart hamuruna hem de ricottalı kremaya 20'şer gram Vanilyalı Şeker ekledim, kullanmam gereken şeker miktarını aynı oranda azalttım.
Yapılışı:
Tart Hamuru:
- Tüm tart hamuru malzemelerini hazneye koyup 15 - 20 saniye 5 Hız karıştırın
- 26 ya da 28 çapında bir kalıbın kenarlarını da kaplayacak büyüklükte yağlı kağıt kesin.
- Hamuru yağlı kağıt üzerinde oklavayla açın ve kalıba düzgünce yerleştirin.
Ricottalı dolgu:
- Bademleri 10 saniye 7 Hız öğütün.
- Tart hamurunun üzerine yayın.
- Şeker ve yumurtaları 1 dakika 4 Hız karıştırın.
- Ricotta'yı ekleyip 2 dakika 3-4 Hız karıştırmaya devam edin
- Ricottalı karışımı bademlerin üzerine yayın.
- Tart hamurunun kenarlarını tartın üzerine doğru güzelce kapatın. Fırçayla çok az süt sürün.
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika kadar pişirin.
- Fırından alıp soğumaya bırakın.
Üzeri için
- Çikolatayı 5 saniye 7 Hız doğrayın.
- Sütü ekleyerek 3 dakika 70ºC 3 Hız pişirin.
- Soğumuş tart üzerine döküp spatula ile her yanına yayın. Arzu ettiğiniz gibi dekore edin.
Buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapmanız tavsiye olunur. Ben genellikle 1 gün önceden hazırlıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder