21.03.2011

Çikolata Kaplı Ricottalı Tart

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO
 
Çikolata Kaplı Ricottalı Tart


Kayınbiraderimin eşi Serenella, Torte e Biscotti kitabında yeralan bu çikolata kaplı tartı ilk yaptığında çok sevmiştik. 

Doğumgünüm için yaptığımda tüm aşamaları fotoğraflandırıp sizlerle paylaşmak istedim.

Umarım siz de memnun kalırsınız.

Malzemeler:

Tart Hamuru
250gr un
150gr şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
120gr oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, doğranmış
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Ricottalı dolgu
100gr kabuksuz badem
150gr şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
300gr ricotta

Üzeri için
150gr bitter çikolata, parça parça kırılmış
20gr tam yağlı süt

Not: Ben hem tart hamuruna hem de ricottalı kremaya 20'şer gram Vanilyalı Şeker ekledim, kullanmam gereken şeker miktarını aynı oranda azalttım. 


Yapılışı:


Tart Hamuru:
  • Tüm tart hamuru malzemelerini hazneye koyup 15 - 20 saniye 5 Hız karıştırın

Thermomix ile Çikolata Kaplı Ricottalı Tart tarifi

  • 26 ya da 28 çapında bir kalıbın kenarlarını da kaplayacak büyüklükte yağlı kağıt kesin. 
  • Hamuru yağlı kağıt üzerinde oklavayla açın ve kalıba düzgünce yerleştirin.



Ricottalı dolgu:
  • Bademleri 10 saniye 7 Hız öğütün.


  • Tart hamurunun üzerine yayın.


  • Şeker ve yumurtaları 1 dakika 4 Hız karıştırın. 


  • Ricotta'yı ekleyip 2 dakika 3-4 Hız karıştırmaya devam edin


  • Ricottalı karışımı bademlerin üzerine yayın.

  • Tart hamurunun kenarlarını tartın üzerine doğru güzelce kapatın. Fırçayla çok az süt sürün.


  • Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika kadar pişirin.
  • Fırından alıp soğumaya bırakın.



Üzeri için
  • Çikolatayı 5 saniye 7 Hız doğrayın. 


  • Sütü ekleyerek 3 dakika 70ºC 3 Hız pişirin.


  • Soğumuş tart üzerine döküp spatula ile her yanına yayın. Arzu ettiğiniz gibi dekore edin.

Thermomix ile Çikolata Kaplı Ricottalı Tart

Afiyet olsun....


Buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapmanız tavsiye olunur. Ben genellikle 1 gün önceden hazırlıyorum.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder