30.03.2011

Fırında Sebzeli ve Peynirli Krep

CLICK FOR ENGLISH
 


Krep için malzemeler (6 adet)
100gr un
2 yumurta
250gr süt
30gr tereyağı (eritilip oda sıcaklığında soğutulmuş)
Bir tutam tuz
Zeytinyağı

Kreplerin hazırlanması
  • Hazneye süt, un ve yumurtalar ile tuzu koyup 20 saniye 4 Hız çırpın
  • 10 saniye 4 Hız çalıştırın ve çalışır haldeyken kapaktaki delikten erimiş tereyağını dökün
  • Ayrı bir kaba alıp buzdolabına koyarak 1 saat dinlendirin

  • Bir tavaya yağ koyup ısıtın
  • Tavaya karışımdan 1 kepçe döküp hızla tavayı çevirerek tüm tabana yayın
  • Kreplerin hem ön hem arkasını pişirip ayrı bir tabağa alın (22cm çapında krepler hazırladım)



    İç Harcı
    200gr parmesan, kabaca doğranmış
    250gr mozzarella, kabaca doğrnamış
    300gr bezelye
    150gr havuç
    150gr yeşil kabak
    30gr sızma zeytinyağı
    50gr soğan, dörde doğranmış
    Tereyağı
    Tuz, biber

    • Parmesanı hazneye koyup hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 20 saniye rendeleyip kenara alın
    • Mozzarellayı 5 saniye 5 Hız doğrayıp kenara alın
    • Hazneye 1 litre su koyup 10 dakika 100ºC 1 Hız kaynatın
    • Bu sırada havuç ve kabakları çubuk çubuk doğrayın
    • Bezelye ve havuçları Varoma Kabına, kabakları Varoma Tepsisine koyup 20 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin

    • Pişen sebzeleri kenara alın ve tuzla tatlandırın, haznedeki suyu boşaltın
    • Hazneye soğanı koyup 3 saniye 7 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın
    • Zeytinyağını ekleyip 5 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
    • Pişmiş sebzeleri ekleyip 50 saniye 3-4 Hız karıştırın
    • Mozzarella ve 150gr parmesanı ekleyip spatula ile karıştırın. Tuzunu ayarlayın.

    • Kreplerin üzerine iç harcını kenarlardan 1-2cm pay bırakarak şekildeki gibi yayın, üzerine bir tutam parmesan serpin

    • Şekildeki gibi üçgen şeklinde katlayın ve yağlanmış fırın kabına dizin

    • Üzerlerine kalan parmesanı serpip çok az tereyağı koyarak önceden 200ºC ıstılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Gerekirse fırının ızgarasını açarak 5 dakika üzerini kızartabilirsiniz

    Afiyet olsun...


    Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften adapte edilmiştir
    Francesco'ya paylaşım için teşekkürler

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder